Комисията по транспорт към Столичния общински съвет прие нови, по-високи

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет прие нови, по-високи
Коментари Харесай

С над 30% поскъпват таксиметровите услуги в София

Комисията по превоз към Столичния общински съвет одобри нови, по-високи цени на таксиметровата услуга в столицата. Увеличението е с към 33%, а новите цени ще влязат в действие от 1 януари 2022 година Минималната дневна цена за изминат километър скача от 0,77 лева на 1,05 лева, а оптималната - от 1,30 лева на 1,78 лева Минималната нощна цена ще скочи от 0,88 лева на 1,21 лева на км, а оптималната - от 1,60 лева на 2,19 лева на км.

При изчисляването на цените е взета поради инфлацията по данни на Национален статистически институт и покачването на цената на природния газ по данни на КЕВР. Под внимание е взета и прогнозната инфлация за 2022 година

Предложението на Националния таксиметров профсъюз до СОС предвиждаше даже още по-голямо нарастване. Таксиметровите компании се включиха и в митинга на автобусния отрасъл преди месеци, с цел да извоюват нарастването на цените в София. Председателят на синдиката разгласи пред economic.bg, че цените на услугата в София не са обновени от 12 години, а пониженият пътникопоток и по-скъпите горива са съществени проблеми за сектора. Очаква се измененията да бъдат разисквани и гласувани на съвещание на СОС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР