Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното

...
Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното
Коментари Харесай

Регионалната комисия с решаващо заседание за плащанията към пътните строители


Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание ще разиска и гласоподава във вторник импортираното проекторешение за заплащането към строителните компании .

Председателят на комисията Настимир Ананиев към този момент съобщи, че корупцията убива на пътя, а в последните години страната е станала пленник на порочни практики . Ананиев добави, че страната е взета за пленник от порочни практики, които са се вихрили последните 5-6 години. В момента има компании, които отхвърлят да работят, имат да получават пари – някои от тях с право, за други не е несъмнено, съгласно Ананиев.

Председателят на районната комисия изясни и че ще се търси консенсус към самата формула, по който ще бъде развързан възелът с парите на пътностроителните компании . Няма по какъв начин да се заплати просто по този начин на сляпо. Ключово е да има надзор по погашение на средствата и да се подсигурява общественият запас.

Внесените оферти за разглеждане от комисията са две – едното проекторешение е на „ ИТН ”, а другото на „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, подкрепено от Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР