Комисията по отбрана към парламента решава за ветото на президента

...
Комисията по отбрана към парламента решава за ветото на президента
Коментари Харесай

Комисията по отбрана към парламента решава за ветото на президента

Комисията по защита към Народното събрание взема решение за ветото на президента за изпращането ан БТР-и за Украйна. На настоящи въпроси за политиката за защита ще дава отговор и министър Тодор Тагарев.

В претекстовете на президента е маркирано, че депутатите не са задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала нужда. Според него предоставяната техника е високопроходима и би могла да се употребява за защита на българската граница и за оказване на помощ при повреди и бедствия.

Реакциите на ветото бяха съвсем еднополюсни. Председателят на Народното събрание Росен Желязков и министър-председателят Николай Денков обявиха, че то ще бъде отхвърлено, а министър председателят дефинира хода на президента като " непотребен жест ".

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще поддържат ветото при гласоподаване в пленарна зала, а вицепрезидентът Йотова разяснява тематиката с думите, че има религия на Радев що се
отнася до национална сигурност, а не на политиците, съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР