Комисията по бюджет и финанси в парламента прие Бюджета за

...
Комисията по бюджет и финанси в парламента прие Бюджета за
Коментари Харесай

Намериха пари за повишение на заплатите в МВР, както и в други две министерства

Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание одобри Бюджета за 2023 година в частта за вътрешния ред и сигурността . Според решението възнагражденията в Министерството на вътрешните работи ще се усилят с 10% , а за някои длъжности и с спомагателни 100 лв. . Очаква се и чиновниците на Държавна организация „ Национална сигурност “ да получат в допълнение средства, предава „ Българска телеграфна агенция “.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи са създали оферти за общо 157,2 милиона лв. . От „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ са предложили също 150 милиона лв. за растеж на заплатите в Министерство на вътрешните работи, считано от 1 август.

В частта за правосъдното министерство са били признати 2 оферти , които се чака да бъдат изчистени преди гледането им в пленарна зала. Едното е от ПП-ДБ, които оферират покачване на заплатите за чиновниците в системата на Министерството на правораздаването – за Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ /ГДИН/ и за Главна дирекция „ Охрана “ /ГДО/, считано от 1 август – 11 000 050 лева

Другото предложение е от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, които оферират още разноски за 10% растеж на заплатите на чиновниците на ГДИН със сума 8 325 000 лв. , както и спомагателни разноски за 10% нарастване на заплатите на чиновниците в ГДО със сума 2 725 000 лева .

Одобрено беше предложение на ПП-ДБ за растеж на възнагражденията за чиновниците в системата на финансовото министерство – за Националната организация за приходите и за Агенция „ Митници “, считано от 1 август – 25 милиона лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР