Комисията на ООН по наркотичните вещества , който включва опасни

...
Комисията на ООН по наркотичните вещества , който включва опасни
Коментари Харесай

ООН премахна канабиса от списъка с наркотици като хероин

Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции , който включва рискови и мощно пристрастяващи опиати като хероин, оповестява американското Национално публично радио (NPR).

Организация на обединените нации обаче към момента преглежда канабиса като следено вещество . Но решението, подкрепено от Съединени американски щати, може да разхлаби рестриктивните мерки върху изследването на марихуаната за лечебна приложимост.
 Изследване: Канабисът защищава от ковид
Изследване: Канабисът защищава от ковид

Канадски учени са изследвали една от дейните съставки...

53-членната комисия утвърди смяната на гласоподаване при закрити врата с 27 против 25 гласа , един въздържал се. Русия изрично се разгласи срещу решението, наричайки канабиса " най-злоупотребявана дрога в света ".

Гласуването в Организация на обединените нации бе извършено след издаване на насоки от страна на Световната здравна организация и специалисти от комисията й за зависимостта на опиатите. Те предложиха да се отстрани " канабисът и канабисовата смола " от Списък IV към Конвенцията за наркотичните субстанции от 1961 година Канабисът ще остане в Списък I вместо да се появява в двата листата.
 Хашишът 25% по-силен по отношение на преди 50 година
Хашишът 25% по-силен по отношение на преди 50 година

В марихуаната концентрацията на THC се е нараснала с 14%

В рекомендациите си до Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции Световната здравна организация отбелязва, че канабисът може да има странични резултати и да предизвиква взаимозависимост . Но в това време се показват изгоди като понижаване на болката и повръщане , както и облекчава признаци при медицински положения като анорексия, епилепсия и множествена склероза . Пояснява се, че за разлика от опиати като фентанил, канабисът не се свързва с висок риск от гибел . Посочва се още, че включването на канабиса и хашиша в Списък IV не дава отговор на критерия за опиат , който би трябвало да бъде в тази категория.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР