Комисия за проверка на машините за гласуване поискаха от Възраждане,

...
Комисия за проверка на машините за гласуване поискаха от Възраждане,
Коментари Харесай

Депутатите в спор: Аналогови или цифрови хора са българските избиратели

Комисия за инспекция на машините за гласоподаване желаеха от " Възраждане ", а от ГЕРБ обявиха, че ще поддържат основаването й.

Срещу нея се оповестиха от болшинството, като най-яростно се опълчиха от " Демократична България ".

" Вие сте аналогови хора, желаете да върнем хартията и да спечелите повече гласове ", разгласи по адрес на някогашните ръководещи Иво Мирчев от Демократична България. После акцентира, че " това не е засегнатост ". Той обърна внимание, че в случай че беше правилно обвиняването на ГЕРБ, че " трима-четирима от Демократична България управляват вота на машините ", то резултатът за тях в този момент нямаше да е подобен, поради дребната бройка на групата им.

Ай ти експертът от Демократична България уточни, че без изходния код на машините няма по какъв начин да се направи инспекция и подсети, че групировката му е желала такава още по времето на ръководството на ГЕРБ, само че това е било отхвърлено.

" Аналагови хора ли сме - да, аналогови хора сме! Да, в тази страна има и аналогови хора, те са български жители и имат тъкмо толкоз права, колкото и цифровите. Да наричате аналогови или цифрови хора гласоподавателите, въобще не е демократично, ние пазиме всички български жители. А вие защитавайте цифровите хора ", репликира Тома Биков от ГЕРБ.

 Снимка: БТА

Той упрекна настоящето болшинство, че с поправките в Изборния кодекс в предходния парламент е лишило от правото им да гласоподават доста българи, които са се тормозили да отидат до машините.

" Има някаква синергия сред вас и " Възраждане " по тематиката, като виждам ", видя Атанас Атанасов от Демократична България. С констатацията му се съгласи и Настимир Ананиев от Политическа партия.

 Снимка: БТА

" Ще подкрепим сътрудниците от " Възраждане ", тъй като считаме, че всичко, обвързвано с машинния избор, би трябвало да бъде изяснено от краткотрайна парламентарна комисия ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Добре, разбрахме, че ГЕРБ не признават изборите във Венецуела ", репликира Антоанета Цонева от Демократична България. " ЦИК няма задоволително потенциал, експерти и благоприятни условия, да провежда избирателен развой с машини, само че не слушам някой да освобождава ЦИК от политическия квотен принцип ", репликира Антоанета Цонева. Тя упрекна, че ГЕРБ употребява членовете си в ЦИК, с цел да води " кръстоносен поход ", като още веднъж напомни, че те желали да спрат листата им Стара Загора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР