Комфортното легло обикновено винаги ни пречи да направим нещо: да

...
Комфортното легло обикновено винаги ни пречи да направим нещо: да
Коментари Харесай

Плюсовете на ранното събуждане

Комфортното легло нормално постоянно ни пречи да създадем нещо: да станем рано. И въпреки всичко можем да се опитаме да създадем този потребен табиет.


Първо би трябвало да дефинираме какво значи „ рано “. Хората, които стават късно, евентуално считат 8 сутринта за „ рано “. Ранобудните хора, въпреки това, евентуално нямат проблем да скочат от леглото в 5 сутринта. Е, това е прекомерно рано... Затова е най-добре да се споразумеем за златната среда и да определим 6:30 сутринта като златна среда.

Повече сила

След като съумеете да се измъкнете от леглото, в действителност към този момент сте спечелили. Разбира се, това звучи по-лесно, в сравнение с е на процедура, само че евентуално можете да свикнете с всичко. Ако станете по-рано и измиете лицето си със студена вод, несъмнено ще започнете деня с повече сила. Това може да се дължи и на обстоятелството, че качеството на съня се усъвършенства доста. Ранното ставане значи, че ще избегнете късното лягане. Вечер ще бъдете толкоз изтощени, че даже няма да си помислите да останете до късно, а вместо това умерено ще се отпунете в света на сънищата. Това значи, че ще бъдете по-отпочинали заран и по-енергични.

Имате повече време за себе си

Логичен извод от ранното ставане? Имате доста повече време. Как желаете да употребявате това, несъмнено, зависи от вас. Сутрешен душ, извършения, къса медитация или четене на страница или две от книга, ще ви оказват помощ със събуждането.

Спокойствие

Моментът, когато всичко и всички още спят, слънцето таман изгрява и не чувате нищо с изключение на чуруликането на птичките – и може би кафемашината – тогава просто би трябвало да спрете за миг и да почерпите сили за остатъка от деня. Может да се възползвате от момента и да започнете с плана, върху който работите, тъй като ще ви бъде по-лесно да се концентрирате, без да вдигате доста звук. Освен това със извоюваното време можете да закусите щедро и да не се постанова да хапвате кафе и кифлички на път за метрото.

По-голяма работливост

Не толкоз неприятен непряк резултат от ранното ставане е, че сте по-продуктивни. От една страна, това може да се дължи на обстоятелството, че към този момент сте свършили доста заран (като спорт, малко домакинска работа или подготовка за значими срещи) и тогава към този момент сте по-мотивирани да започнете работния ден. Не на вятъра някои от най-успешните хора в света са известни с това, че стават рано.

Рискът от меланхолия може да намалее

Изследователите са разкрили, че хората, които се разсънват по-рано, са по-малко склонни да развият меланхолия, съгласно изследване в Journal of Psychiatric Research. Смята се, че рискът понижава с 25% за ранобудните (от 6 сутринта). Как е допустимо? Явно даваме на тялото си здравословен баланс на от време на време стресиращото всекидневие, в случай че се събудим по-рано и се подготвим вярно за деня. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР