Коментарите идват от министърката на външните работи на Северна Корея

...
Коментарите идват от министърката на външните работи на Северна Корея
Коментари Харесай

Севернокорейска министърка: Ще продължим да укрепваме военните си сили

Коментарите идват от министърката на външните работи на Северна Корея Чое Сон-хюи като част от изказване с остри рецензии към Съединени американски щати и други страни от Г-7.

 

Междувременно министрите на външните работи от Г-7 осъдиха севернокорейското тестване от 13 април, за което Пхенян разгласи, че е било на междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво. В края на срещата на министрите от групата на най-развитите индустриални страни в Япония във вторник те молиха и за денуклеаризация.

 

Припомняме, че през последните седмици Северна Корея усили военната си интензивност и насочи закани за " по-практични и офанзивни " дейности до момента в който Съединени американски щати и южнокорейски сили правят годишни пролетни военни учения.

КНДР реагира яростно на тези учения и ги квалифицира като подготовка за " пълномащабна нуклеарна война ".

 

Севернокорейската министърка означи също по този начин, че статутът на страната й като нуклеарна мощ е " финален и необратим " и той ще остане " неоспорима и сурова реалност ", даже Вашингтон и други от Запада да го отхвърлят. Тя акцентира, че Пхенян създава нуклеарни оръжия само, с цел да се защищити от заканите, идващи от Съединени американски щати, и прикани Вашингтон да се откаже от " враждебната си политика " против Севера, с цел да подсигурява личната си сигурност.

 

" Анахронично е да се мисли, че правото и качествата за нуклеарен удар са резервирани единствено за Вашингтон ", сподели Чое. " Ние в никакъв случай няма да желаеме самопризнание или утвърждение от който и да било, защото сме задоволени от достъпа си до силата за ответен удар против нуклеарната опасност от страна на Съединени американски щати ", добави първият посланик.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР