Коментарът е препубликуван от Заглавието е на Дневник.Шествието Безсмъртният полк

...
Коментарът е препубликуван от Заглавието е на Дневник.Шествието Безсмъртният полк
Коментари Харесай

На 9 май в София ще се величаят СССР и Путин

Коментарът е препубликуван от Заглавието е на " Дневник ".

Шествието " Безсмъртният полк " и тази година ще се организира в София на 9 май, въпреки в Москва да е анулирано от съображения за сигурност. Акцията има съветски корени - организира се за първи път в Томск през 2012 година от жители, които почитат своите близки, починали във Втората международна война, носейки техните портрети.

 Как и за какво в Русия страната завладя гражданската самодейност Как и за какво в Русия страната завладя гражданската самодейност " Безсмъртният полк "

Много бързо обаче самодейността е овладяна от Кремъл. Тя стартира да се провежда и в десетки други страни. Акцията се употребява с пропагандна цел - за подсилване на властта на съветския президент Владимир Путин . Той самият всекидневно взима присъединяване в марша, носейки портрета на татко си - Владимир Спиридонович Путин, сражавал се на фронта.

Както по света, по този начин и в България шествието дава комфортен трамплин за славословие на Съюз на съветските социалистически републики и за заклеймяване на омразните на кремълската агитация " еврогейски полезности ".

Как е преиначен замисълът

Скоро " стана ясно, че придвижване, способно да събере милиони хора, ще бъде ръководено от управляващите ", споделя Игор Дмитриев, един от уредниците на самодейността. " Когато го създавахме, не сме си и помисляли, че на него ще се появят хора с портрети на Моторола (командир на сепаратистите в Донецк, който бе взривен в асансьор в дома си - б.ред.) или Сталин. В нашия правилник комерсиализацията и идеологизацията на придвижването бе неразрешена ", изяснява той.

Като се регистрира иманентната политизация на историята и изключително на световен прелом като Втората международна война, не е мъчно да се види, че замисълът на Дмитриев и неговите сътрудници е бил прекомерно доверчив.

Лековерие струи и от думите на художника Алексей Шелепов, основал емблемата на акцията: жерав, летящ над алена петолъчка. " Искахме да създадем знак, обособен от политическите и пропагандните знаци и щампи, само че при все че с историческа последователност ", споделя той. Но белким за алената петолъчка да вземем за пример е допустимо да се приказва без политически пристрастия и свръходоза идеология?

Уважават го русофилите, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Атака "

На уеб страницата на уредниците в България четем: " Единствените флагове, които са позволени при провеждането на шествието, са знамената на България, Русия, на Победата и на Съюз на съветските социалистически републики ".

Освен, че обичайно притегля симпатизанти на крайната левица, на " Национално придвижване " Русофили ", чийто началник Николай Малинов е глобен за корупция по закона " Магнитски ", събитието е уважавано от политици от Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " Атака " и други обединения. И не на последно място - от съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Финалът на шествието обичайно е Паметникът на Съветската войска, чието наличие в сърцето на една европейска столица е извънредно противоречиво.

Както самото шествие, по този начин и монументът (известен като МОЧА) са обект на отвращение и митинги от страна на всички, които като представителите на Демократична България в Столичния общински съвет акцентират превратната роля на окупационната Червена войска у нас.

Редно ли е тази акция да се случва в България?

 " Демократична България " изиска шествието на " Безсмъртния полк " да бъде неразрешено


 Хората на ПутинС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
През 2022 година, поради съветската нападателна война против Украйна, шествието бе неразрешено в Съединени американски щати, Англия, Ирландия и Казахстан.

В София тази година то не е в съгласие с общината, само че все пак може да бъде извършено.

Редно ли е тази акция да се случва в България, която от една страна от дълго време е оповестила комунистическия режим за незаконен, а от друга е членка на НАТО и Европейски Съюз? Да не приказваме, че Русия, която е в действителност патрон на събитието, разгласи страната ни преди година за вражеска.

Самото събитие се употребява от Кремъл за разпалването на разделяне и поляризация в българското общество.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР