Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е
Коментари Харесай

По-големият проблем с казаното от Гешев – задава линия на поведение на прокурорите

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук. Заглавието е на " Дневник ".

Какъв е съгласно мен по-големият проблем с казаното от основния прокурор, за което се желае предварителното му освобождение: "...между другото ясно е какъв е политическият отпадък в Народното събрание. Извинявам се за този израз..., съдейки по изказванията на някои по този начин наречени политици... " (изявление, съпроводено и с жест), "....и е време да бъде изметен този, както споделих, политически отпадък... "

 " Ще довърша мандата си ": Гешев скъса оставката си и разгласи война на Борисов

Че опонира на правилата на " учтивост и приемливост " и " честност и благовъзпитание " от Кодекса за етично държание, както е посочено в настояването, опонира.

Обаче по-притеснителното е, че изказванията на основния прокурор поради позицията, която заема и властта в прокуратурата, която упражнява, постоянно имат способността да задават линия на държание към всички останали прокурори, които съгласно Конституцията управлява методически и върху активността на които упражнява контрол за правда.

И когато тези изказвания демонстрират към този момент образувана негова позиция по даден проблем преди да е прегледан от институцията, която управлява, или отрицателно отношение към обособен човек или група хора, които са или могат да бъдат институционално засеганти от нея, това основава риск от превратно практикуване на прокурорските пълномощия по дадения проблем или по отношение на човека/групата хора.

Животът към този момент ни е убеждавал в правилността на горното.

Когато основният прокурор на идващия ден след използването на мощ от полицията по време на митингите против него и държавното управление на Борисов, съобщи, че проведени от олигарси (неточен откъс, по смисъл) - незаконосъобразната приложимост на мощ по този начин и не беше съответно разследвана и до ден-днешен , макар множеството сведения от очевидци, потърпевши и записи от охранителни камери.

Когато основният прокурор незабавно след изказванията на Божков, че е плащал на властта, с цел да може да развива хазартния си бизнес, съобщи, че това били несериозни изказвания, които даже няма да си предизвиква (неточен откъс, по смисъл) - прокуратурата изпрати молба за правна помощ до ОАЕ за отдалечен разпит в качеството на очевидец на Васил Божков, откакто неговите изказвания бяха обществено известни още от май 2020 година

Когато основният прокурор след съобщи, че това са някакви измислици на НПО-та, близки до разследвани от него олигарси, целящи да дискредитират прокуратурата (неточен откъс, по смисъл) и нещата минаха през изказвания на ръководителката на профилираната прокуратура, че идело тирада за " фамилна драма " - три години нищо не беше открито , до момента в който едвам неотдавна се оказа, че мрежа за непозволено въздействие в правораздаването с хипотетичен началник има, към този момент даже съгласно самата прокуратура, разногласието остана единствено до каква степен (е) достига(ла).

Така и в този момент, когато основният прокурор декларира позицията си, че " политическият отпадък би трябвало да бъде изметен ", казусът не е толкоз в невежливостта на изрече, а в задаването на линия на държание на цяла една институция, че веднага към този момент би трябвало да стартира да " мете боклука " от Народното събрание.

 " Осигурил е парите ": Какво твърди прокуратурата против Борисов по " Барселонагейт "


И когато тя фактически го прави в бързо движение, изначално се основава непреодолимото подозрение в безпристрастността на сходни дейности, което не просто уронва престижа на правосъдната власт, а напряко разрушава самата идея за правораздаване и правова страна.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР