Коментар на писателя Недялко Славов по повод на рождения ден

...
Коментар на писателя Недялко Славов по повод на рождения ден
Коментари Харесай

Недялко Славов: Вежди Рашидов абсолютно сам, следвайки таланта си, направи пробива си в родното и световно изкуство на скулптурата

Коментар на писателя Недялко Славов във връзка на рождения ден през днешния ден на ръководителя на Народното събрание, огромният скулптур и художник Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко. Недялко Славов е притежател на доста национални награди за лирика и прозаичност, измежду които Национална премия за лирика „ Иван Николов “ за сборника с поеми и стихотворения „ Мраморни години “, Национална премия за литература „ Христо Г. Данов “ за романите „ Фаустино “ и „ Камбаната “, Награда „ Хеликон “ за нова българска художествена прозаичност за романите „ 432 херца “ и „ Камбаната “, както и голям брой литературни номинации.



В озлобеното и разграничено от хитреците наше малко българско общество, е все по мъчно да срещнеш някой да каже добра дума за близък.

Ето, през днешния ден желая да кажа - прочетох едно изявление с Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко. Честно, мъжко изявление. Имам един два бохемски сезона с Вежди и компанията из кафенетата и клубовете на София. Зная и по какъв начин малко по малко самичък, наблягам, безусловно самичък, следвайки гения си, той направи пробива си в родното и международно изкуство на скулптурата и приживе доближи заслуженото самопризнание и популярност. Така че не завиждайте и не гризете ноктите си, а радуете се, чада, на триумфите Человечески. От труд и гений идат те, и от Любов.

Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР