Коментар на Констанца Рангелова, Емил Хърсев, Любомир Дацов и Стоян

...
Коментар на Констанца Рангелова, Емил Хърсев, Любомир Дацов и Стоян
Коментари Харесай

Инфлация и растящи цени frognews.bg

Коментар на Констанца Рангелова, Емил Хърсев, Любомир Дацов и Стоян Панчев
Ще продължи ли повишаването на живота и след Нова година и какви са рисковете пред стопанската система и приходите ни от инфлацията. Отговор на тези въпроси в студиото на „ Здравей, България ” потърсиха

 

Анализаторът от Центъра за проучване на демокрацията Констанца Рангелова уточни, че в случай, че едни от " на-важните фактори зад инфлацията са цените на енергоресурсите и имаме едно усмиряване на петролния, газови и електрическия пазар – евентуално ще имаме едно усмиряване на инфлацията през идната година. Най-лошото е зад нас. ”

 

Икономистът Стоян Панчев дефинира, че първичното за инфлацията е паричната политика на централните банки. Според Панчев: „ В идващите месеци инфлацията ще понижава, което виждаме през последните два месеца. Но казуса с повдигането на лихвите е, че това ще докара до някаква форма на криза следващата година. какъв брой ще е огромна зависи от това до каква степен ще бъдат вдигнати тези лихвени проценти. Намаляването на инфлацията обаче не значи, че цените ще намалеят. Те просто ще порастват по-бавно ”, означи икономистът по Нова телевизия.

 

На този стадий рецесията надали ще се размине. Съвсем различен е въпросът какво може да чакаме от нея и какъв брой дълбока ще е тя. Икономистите не чакат обаче растежът през идната година да е негативен. ”

 

Експертите декларират, че е належащо регулаторните органи да работят по-активно за надзор на цените, които всички плащаме за храна. Eдва ли цените на храните ще тръгнат надолу. По-скоро те ще запазят високите си равнища, а приходите ще ги догонват. Оптимистична е прогнозата за повишението на приходите, в сравнение с понижение на цените.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР