Коментар на Желю СТАНКОВ, Тема Спорт Първо място не може да

...
Коментар на Желю СТАНКОВ, Тема Спорт
Първо място не може да
Коментари Харесай

Една от големите грешки на Левски е небалансираната селекция

Коментар на Желю СТАНКОВ, " Тема Спорт "

Първо място не може да бъде постижима цел с един централен нападател

При представянето на Николай Костов изпълнителният шеф на Левски Даниел Боримиров с огромна доза самочувствие и пищност съобщи това, което всеки началник на клуба би трябвало да каже не просто при всеки идващ треньор, а когато и да е на денонощието. Иначе това няма да е Левски, макар че през годините имаше и случаи, в които се говореше - значимо е да сме колкото се може по-напред в класирането. Но боримировата купа и първо място като че ли това са разнообразни цели, бе поставено на масата и както се споделя - към този момент нямаше мърдане. Така де, може да е всичко, само че Левски си е Левски и би трябвало да гони златните медали.

Към този миг обаче задачите на Боримиров и упоритостите на Костов не са осъществяване с изключително наличие освен тъй като все още

сините са чак

на пето място

Което може да се преглежда и в позитивен аспект, тъй като излизането от челната плейофна група е въпрос единствено на две точки. И тъй като притежателят и изпълнителният шеф избират да не приказват пред медиите, а оттова и пред почитателите, а вместо това да работят (б.а. - по техни думи), ще се опитаме да разбираем къде бъркат генерално откъм развиване на тима. За клуба е ясно - най-важният мач е с Национална агенция за приходите и това към този момент се изтърка, а и в тази посока сводките са нерегулярни и не задоволително ясни.

Една от огромните неточности на Левски в състезателен проект е небалансираната селекция и по-точно неналичието на различен централен нападател. Дано един ден Билал Бари да се възвърне изцяло и да се върне на терена, в случай че не по-силен, както се пожелава в такива случаи, то най-малко на същото равнище. Което, видяно действително, никога не е по-ниско от това на номиналния сегашен на поста номер 9 Рикардиньо. Бразилецът вкарва, само че нито е търсеният голаджия и див звяр, нито пък в играта без топка е както би трябвало. Особено във втория съставен елемент Бари е доста по-добре.

Няма смисъл да ги съпоставяме повече, концепцията е за какво шефовете и треньорският щаб толкоз време не потърсиха още един централен нападател. Ясно е, че на " Герена " броят стотинките, само че постоянно можеха да се намерят разновидности за конкуренция на Рикардиньо. Дали ще се вземе чартърен, дали ще се купи с малко пари за продавача и огромен % при идващ трансфер, актуалният футболен пазар предлага богата гама от варианти. Хората притеглят с отсрочено заплащане, с % на медиаторите, с част от правата в друга организация, а друга в еди-кой си предходен клуб на играча, в Левски може и да са си размърдали пръста, само че налице резултат няма. А треньорът Костов всякога, като не потръгне играта и като се обърне към пейката и там е юношата Преслав Бачев, който имаше шанс един път да вкара като запаса късен надвит гол, само че за съществени цели си трябват по-класни футболисти, изключително на върха на офанзивата.

Отваряме класирането и от горната страна надолу виждаме - Локо Пловдив има запаса, която към този момент си подвигна равнището и цената, в Черно море ги въртят, Атанас Илиев е за еди-каква си противникова отбрана, Иса е за различен тип игра, в ЦСКА към този момент Назон и Естрада не отстъпват на купения за към 2 милиона евро Фаетон, в Лудогорец макар разтърсванията и текучеството постоянно имат огромен избор, след Левски е Арда с Боруков и Тонислав Йорданов, ЦСКА с 1948 имат доста и въобще Костов

може да

завижда

на всеки

от сътрудниците си от горната половина на класирането.

Треньорът на сините хубаво предприе тактика да не се впуска в горните етажи на клуба по сходство на предшественика си Станимир Стоилов, само че беше редно да се поработи в придвижване по селекцията. Няма по какъв начин да се приказва за цели и упоритости без съответна политика във връзка с капацитета в съблекалнята. Костов познава добре пазара в Украйна, в Кипър, все отнякъде можеше да се вземе някой свободен сътрудник с 6-месечен контракт. Саид Ибраимов можеше да удари едно рамо с някое нападалче от казахтанското състезание, Боримиров трябваше да поработи малко на българския пазар, само че треньорът не биваше да бъде оставян единствено с Рикардиньо. Фалшиви деветки, леки нападатели, премествания, въртележки, този да мине там, оня да застане там - тези неща могат да се вършат от време на време като изненада за противника, само че не и за непрекъснато. Илиян Стефанов да пробваме, Джемили да го тестваме и напред, това никога не е метод на тим, който се бори за купата.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР