Коментар на академик Георги Марков, популярен и уважаван български историк,

...
Коментар на академик Георги Марков, популярен и уважаван български историк,
Коментари Харесай

Акад. Георги Марков пред novini.bg: Повече от всичко и всякога, днес ни е необходимо национално съгласие

Коментар на учен Георги Марков, известен и почитан български историк, учител, създател на доста книги и изявления на исторически тематики. Бил е 10 години шеф на Института по история към Българска академия на науките. 



От известно време насам си мисля, че

задачата на огромните партии е да отвратят хората от политиката,

от гласоподаването като тяхно конституционно и демократично право и да се стигне до там, че политиците да бъдат избирани с по-малко гласове. По-ниската изборна интензивност за тях е по-добре, с цел да могат да я управляват.

Важно е да проумяват обаче, че колкото и да се карат и наскърбяват в Народното събрание, да си приказват неприятно и с нетърпимост,

все би трябвало да могат към значими национални тематики да съумяват да преглътнат теснопартийните си ползи и да се спогаждат.

В това е спасението. Крайно време бе да се обединят и да създадат постоянно държавно управление. Иначе докога ще се опират единствено на своето персонално и партийно его и до каква степен биха довели народа ни по този начин!

Повече от всичко и всеки път през днешния ден ни е належащо национално единодушие, с цел да преминем през всички рецесии, в които живеем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР