Командващият руската 1-ва армия за противовъздушна отбрана със специално предназначение,

...
Командващият руската 1-ва армия за противовъздушна отбрана със специално предназначение,
Коментари Харесай

Заради корупция: Арестуван е главният командващ противовъздушната отбрана на Москва

Командващият съветската 1-ва войска за противовъздушна защита със особено предопределение, която прикрива Москва от въздушни удари, генерал-майор Константин Огиенко, стана обвинен по наказателно дело за рушвет в изключително огромни размери (част 6 от член 290 от Наказателния кодекс на РФ), заяви ТАСС.

Според организацията наказателното дело, по което генералът може да бъде наказан на осем до 15 години затвор, е било формирано през юли 2023 година Огиенко е в ареста, срокът на ареста му е продължен до 27 ноември.

По данни на в. " Комерсант " Огиенко дружно с командира на 4-та Противовъздушна отбрана дивизия генерал-майор Дмитрий Беляцки са получили 500 000 рубли (близо 4 750 евро) от ръководителката на неправителствената организация " Надежда ". Това е била първата част от рушвет на обща стойност 30 млн. рубли (около 286 000 евро), за който военните са дали обещание да дават земя на Министерството на защитата на Руската федерация в Долгопрудное и Лобня край Москва.

Беляцки се е признал отчасти за отговорен и е сключил съглашение със следствието. Той е изпратен под домакински арест. Огиенко не се е признал за отговорен. Разследващите считат, че генералът, който има " огромни връзки измежду чиновниците на военното ръководство на съветското министерство на защитата ", може да повлияе на очевидците и ако бъде определена по-лека предварителна мярка би могъл да избегне разследване и правосъден развой.

Огиенко е командвал 1-ва войска за противовъздушна защита за противовъздушна и противоракетна защита със особено предопределение от 2021 година и е отхвърлен от поста си след образуването на наказателно дело.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР