Командващият британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин каза в Киев,

...
Командващият британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин каза в Киев,
Коментари Харесай

Путин е загубил контрол над войната, каза в Киев началникът на британските въоръжени сили

Командващият английските въоръжени сили адмирал Тони Радакин сподели в Киев, че Владимир Путин е изгубил надзор над войната в Украйна, оповестиха и медиите в Лондон.

Това се случи по време на посещаване в Киев в четвъртък, дружно с министъра на защитата Грант Шапс , на което още веднъж беше доказан задължението на Обединеното кралство към Украйна, в която Русия нахлу преди към този момент повече от година и половина.

Двамата се срещнаха с президента Володимир Зеленски и разискаха изпращането на нова военна помощ.

„ Неотдавнашните удари по Черноморския флот са още един образец за това по какъв начин Украйна резервира самодейността. Путин е изгубил надзор върху войната, която стартира, и мощта на Русия е намаляла вследствие на това “, сподели адмиралът.

Той добави, че това негово посещаване, както и предходното - през лятото, затвърждават убеждението му, че Украйна ще победи, а Англия ще остане с нея на всяка крачка по пътя.

Миналата седмица изстреляна от украинците английска ракета “Storm Shadow ” в град Севастопол на нелегално анексирания от Русия още през 2014 година полуостров Крим. Дръзката офанзива беше избрана от представителя на украинските военновъздушни сили като „ удар по диктатурата на Путин “.

Миналата седмица някогашният министър председател Борис Джонсън прикани сегашния - Риши Сунак , да изпрати повече ракети “Storm Shadow ”. Грант Шапс, който посети по-рано Киев - тогава като министър на енергетиката, в този момент сподели, че се е върнал, с цел да попита президента Зеленски какво му би трябвало, с цел да завоюва.

„ След като чух прекарванията на толкоз доста украинци, наранени от тази война, в това число семейство, което приютих в дома си за година, се наемам да запазя военната поддръжка на Обединеното кралство, изключително с наближаването на зимата “, сподели министърът на защитата, представен от кореспондента на БНР в Лондон.

Украйна не стопира да желае повече западни оръжия, в това число такива с по-голям обхват, с цел да опита да си върне окупираните от Русия територия.

В четвъртък изненадващо посещаване в Киев направи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг . Той сподели, че армията на Украйна последователно набира мощ " в контранастъплението си против съветските сили., макар че се изправени пред яростни борби.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР