Командването на ВВС на Словакия реши временно да спре тренировъчните

...
Командването на ВВС на Словакия реши временно да спре тренировъчните
Коментари Харесай

Словашките ВВС спряха полетите с МиГ-29

Командването на Военновъздушни сили на Словакия реши краткотрайно да спре подготвителните полети на свръхзвуковите изтребители МиГ-29 . Това заяви в неделя представителят на Министерството на защитата на републиката Данка Цапакова.

" Учебните полети на МиГ-29 бяха краткотрайно спрени заради злополуката на един от тях в събота вечер наоколо до град Злате Моравец в Нитрийския край (в Западна Словакия). Това решение няма да повлияе отрицателно върху сигурността на (националната) въздушно пространство . "

Пилотът, пилотиращ авариралия МиГ-29 е катапултирал и е в болница . Неговото положение е устойчиво.

" Установил неизбежността на злополука, водачът сподели високи професионални качества и хладнокръвие, насочвайки падащия изтребител в регион, където няма жилищни и промишлени уреди ", изяснява Цапакова.

По предварителна информация повода за злополуката може да е неналичието на гориво в резервоарите на МиГ-29. Министерството на защитата към момента не е удостоверило тази версия. Създадена е специфична комисия за следствие на изключителното положение. Само въз основа на нейните открития ще бъде открита точната причина за злополуката на изтребителя, добавя Цапакова.
 Изтребител МиГ-29 се разруши в Словакия
Изтребител МиГ-29 се разруши в Словакия

Районът е отцепен...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР