Командването на НАТО е изпратило предупреждение до съюзниците си относно

...
Командването на НАТО е изпратило предупреждение до съюзниците си относно
Коментари Харесай

НАТО: Най-голямата руска подводница е излязла за изпитания на торпедо с ядрена бойна глава

Командването на НАТО е изпратило предизвестие до съдружниците си по отношение на мобилизацията на съветската нуклеарна подводница К-329 " Белгород ", която носи оръжие, известно като " Паладин на апокалипсиса ". Алиансът допуска, че " Белгород " е излязла в Арктика, с цел да тества торпедо с нуклеарна бойна глава " Посейдон ", което може да измине 10 000 км под вода, написа италианският в. " Република ", като се базира на източници от НАТО.

По данни на американското разузнаване съветската подводница е изчезнала от базата, с цел да организира в региона на Карско море тествания на ракетното торпедо " Посейдон ", известно под кодовото име " Статус-6 ". Според военни специалисти това оръжие ще принуди съдружниците от НАТО да преразгледат концепцията за обмисляне на военноморските сили на Алианса.

" Това е напълно нова категория оръжия, която ще наложи смяна в правилата на обмисляне на западните военноморски интервенции, което ще докара до нови условия и нови средства за противопоставяне ", твърди американски боен специалист.

Подводницата К-329 се счита за първообраз на нова идея за водене на война, която Русия създава в изискванията на напрежение със Съединени американски щати. Наблюдателите означават, че Русия, която не разполага с огромни самолетоносачи или крайцери, които да се конкурират с Военноморски сили на Съединени американски щати, се е съсредоточила върху усъвършенстването на подводниците.

 Руската подводница Виж още

" Белгород " постъпи на въоръжение в съветския флот на 8 юли 2022 година Всъщност това е най-дългата подводница в света - дълга 184 метра и необятна 15 метра, тя може да се движи под вода със скорост от към 60 километра в час и е способна да остане под вада към 120 дни, без да се постанова да се издига на повърхността. А витлата й се считат за новаторски, защото са проектирани да не бъдат засичани от сонари.

Дължината на подводницата не е въпрос на гонене на върхове, а на носене на първите в света нуклеарни стелт торпеда и съоръжение за събиране на разследваща информация.

 Снимка: Минобороны РФ

Суперторпедото е проектирано по този начин, че да заобикаля инфрачервеното сателитно наблюдаване на Съединени американски щати. Според съветски източници торпедото е способно да доближи задачата си на междуконтинентална отдалеченост на дълбочина над 1 км със скорост 60-70 възела (110-130 км/ч).

Когато " Посейдон " доближава крайбрежието, детонацията на многомегатонната бойна глава провокира " нуклеарно цунами ", способно да унищожи живота на обширни територии. Освен това торпедата могат да бъдат оборудвани с стандартни бойни глави, като в този случай те могат да бъдат ориентирани против групи самолетоносачи, крайбрежни укрепления и инфраструктурни уреди.

В последна сметка наблюдаващите означават, че стартирането на подводницата " Белгород " на вода за тестване на новото торпедо ще разреши на Кремъл да показва оръжие, против което няма отбрана, и по този метод да получи преимущество в опълчването със Запада.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР