Командирът на мисията на НАТО в Косово (КейФОР) генерал-майор Анджело

...
Командирът на мисията на НАТО в Косово (КейФОР) генерал-майор Анджело
Коментари Харесай

Командирът на КейФОР: Полагаме усилия ситуацията в Северно Косово да не ескалира

Командирът на задачата на НАТО в Косово (КейФОР) генерал-майор Анджело Микеле Ристуча сподели, че обстановката в северната част на Косово е сензитивна и че КейФОР поставят старания за попречване на нейната ескалация, заяви „ Економия онлайн “, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция в навечерието на края на мандата си Ристуча удостовери, че КейФОР ще усили наличието си в Северно Косово, като спомагателните сили ще дойдат от Англия и Румъния. Днес Германия също заяви за изпращане на подкрепление към КейФОР  през април.

Решението за спомагателни войски на мироопазващите сили на НАТО в Косово пристигна след въоръженото нахлуване на 24 септември при северното косовско село Банска, при което бяха убити един косовски служител на реда и трима въоръжени сърби.

Ристуча сподели, че се работи, с цел да се удостовери какви средства са били употребявани по време на офанзивата на 24 септември и че следствието продължава. „ Ние, в ролята ни на КейФОР, сме подхванали всички нужни ограничения “, сподели командирът на КейФОР.

Той сподели още, че по време на неговия мандат КейФОР са имали доста провокации като случая с регистрационните табели предходната година, предварителните избори в Северно Косово през април тази година, нападението против членове на КейФОР в края на май и най-после – нападението против косовската полиция на 24 септември. 

Командването на КейФОР ще бъде поето от Турция на 10 октомври, оповестява Евронюз Албания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР