Колумбийският защитник на Палмейрас Йери Мина пристига в Испания днес

...
Колумбийският защитник на Палмейрас Йери Мина пристига в Испания днес
Коментари Харесай

Барселона представя още едно ново попълнение

Колумбийският бранител на Палмейрас Йери Мина идва в Испания през днешния ден и на следващия ден ще бъде показан като ново попълнение на Барселона, написа вестник " Апелативен съд ". Сайтовете за прехвърляния и статистика в Бразилия и цяла Южна Америка към този момент го сочат като ново попълнение на каталунците. Твърди се, двете страни са се споразумели за трансферна сума от порядъка на 12,3 милиона евро. Не се оповестява дали в тази сума влиза и отплата за колумбийския клуб Санта Фе, където Мина е почнал професионалната си кариера.

Футболистът, който е на 23 години, е подписал персонален контракт за четири години, а освобождаващата уговорка е 100 милиона евро.

Йери Фернандо Мина Гонсалес, както е цялостното име на футболиста, е висок 195 сантиметра и беше трансферна цел на Ернесто Валверде още през лятото, само че тогава до договорка не се стигна. Той статира кариерата си в Депортиво Пасто, само че играе единствено като младеж и дилетант, след което през 2014-а година се мести в Санта Фе. Към момента е записал 9 мача и е вкарал 3 гола с националната фланелка на Колумбия.
Интересното е, че като младеж не е правил усещане и в никакъв случай не е викан в юношеските национални тимове. Едва през 2016-а година го викат в младежкия народен тим до 23 години за присъединяване в олимпийските футболни квалификации.
DONE DEAL: Barcelona have signed Colombian defender Yerry Mina from Palmeiras for €12.3m. pic.twitter.com/QbFEzyTesd
— Transfer Related (@TransferRelated) January 10, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР