Колумбийската полиция арестува днес сина на президента в рамките на

...
Колумбийската полиция арестува днес сина на президента в рамките на
Коментари Харесай

Синът на колумбийския президент е арестуван, разследват го за пране на пари

Колумбийската полиция арестува през днешния ден сина на президента в границите на следствие за пране на пари, оповестява Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че той е събрал средствата по време на миналогодишната президентска акция. Президентът на Колумбия Густаво Петро съобщи, че няма да се намесва в следствието.

" Като човек и татко ми е болно да видя толкоз доста самоизтребление и един от синовете ми да отиде в пандиза ", съобщи Петро в профила си в обществената мрежа " Екс ", по-известна със остарялото си име " Туитър ".

" Като президент на републиката уверих основната прокуратура, че ще има всички гаранции, с цел да може да работи съгласно закона ", добави той.

Шокиращото задържане на Николас Петро е сериозен удар за държавното управление, което от първия си ден на власт бе подложено на офанзиви от консерваторите и в същото време се бори да резервира двупартийната поддръжка за Колумбия в Конгреса на Съединените щати, които са дълготраен съдружник на страната.

В изказване на основната прокуратура се споделя, че Николас Петро и някогашната му брачна половинка са били арестувани по разпореждане на съда в Богота към 06:00 ч. локално време. Властите обявиха, че откакто бъдат изправени пред арбитър, прокуратурата ще изиска краткотрайното им задържане, защото проверява двама за пране на пари. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР