Колоритният ром Наско е отрит мъртъв вчера в поморийското село

...
Колоритният ром Наско е отрит мъртъв вчера в поморийското село
Коментари Харесай

Почина колоритният Наско! Улицата бе негов дом, но това не му попречи да е звезда в социалните мрежи

Колоритният ром Наско е отрит мъртъв през вчерашния ден в поморийското село Каменар.  Новината оповестиха админите във Facebook групата, в която бяха споделяни видеа с негово присъединяване. От полицията потвърдиха трагичната новина. От там прецизираха за Burgas24.bg , че причина за гибелта е белодробна емболия. Много евентуално е тя да е подбудена от изкаран неотдавна ковид.

Ето какво написаха за довиждане админите на групата " Наско Циганина Original ":

Една добра душа, за която се веселя, че допринесохме всички ние с популяризацията му, тъй като с помощта на това всички го разпознаваха и му даваха храна, кафе, цигари.

За страдание през цялото това време на популярност (от 2013г. насам) нито една институция или по-заможен българин не реагира за обезпечаване на заслон и/или работа за него.

Имаше крайни комерсиализации - чалга клипове, тотални насмешки с него като снимане на скечове. Ние като истинските му откриватели с клипа " tup ciganin " постоянно сме били виновни и въпреки шеговитото и на границата с неуважително отношение, постоянно сме имали нашите спирачки и сме му предоставяли допустимо най-хубавото отношение. И в никакъв случай не сме го употребявали.

Както ние сме се забавлявали - по този начин и той. Нищо не е било принудително или с пренебрежение.

Наско с нас се е смял, забавлявал се е, танцувал е. При всяка среща, постоянно, постоянно сме му давали цигари, кафета и храна. И пари. Питали сме го по какъв начин е, добре ли е, има ли къде да спи.

Но не сме институция. Не сме заможни. Не сме толкоз можещи.

Който от Вас четящите е оказал помощ на Наско даже един път - хвалба!

Нека душата му почива в мир.

Отиде си един живописен облик.

Ще ни липсваш!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР