Колоритната фотоизложба Зимен Китай ще представи необикновената красота на китайската

...
Колоритната фотоизложба Зимен Китай ще представи необикновената красота на китайската
Коментари Харесай

"Зимен Китай" пристига в Бургас с разнообразни културна програма и уъркшоп по китайски изкуства и занаяти

Колоритната фотоизложба " Зимен Китай " ще показа невероятната хубост на китайската природа и просвета от 26 февруари до 05 март в Бургас. Официалното разкриване на събитието е на 26 февруари от 18:00 ч. в Експо център " Флора ". Предвидена е музикална стратегия, Тай Чи проява и уъркшоп по китайски изкуства и занаяти, включващ краснопис, плетене на китайски възли, изрязване на хартия и татуиране на писмени знаци с къна.

Автор на плана " Зимен Китай " е Велин Пасков под патронажа на Институт " Конфуций " при Великотърновски университет. Датата на неговото показване в Бургас не е инцидентно определена. Откриването на изложбата е в месеца на Лунната нова година - 16 февруари 2018.

Проектът е част от акцията, обвързвана с избирането на Пекин за хазаин на зимните олимпийски игри през 2022 година. Целта е до началото на спортното събитие да се разширят класическите туристически показа на света за Китай в непознати до в този момент зимни краски - сняг, лед и мраз. Ниските температури лъхат от всичките 30 фотографии.

Фотоизложбата показва най-северния и леден китайски град - Харбин. Намиращ се от двете страни на река Сунхуа, тук се организират най-мащабните зимни фестивали на ледените и снежни статуи в света. Всички туристически организации и уеб сайтове предлагат зимен Харбин като една от огромните зимни атракции, които не трябва да пропускате в живота си. Ако въпреки всичко не сте склонни да пътувате до другия завършек на света при толкоз ниски температури, фотоизложбата ще ви даде опция да посетите ледените хубости при надалеч по-благоприятни условия. Фотографиите в изложбата са дело на Велин Пасков и на Мария Паскова. Те са снимани при извънредно ниски температури - дневните не надвишават минус 15 градуса, а нощните с лекост падат под минус 30 градуса.

Не е пропуснато и зимното лице на Пекин - домакинът на зимните олимпийски игри през 2022 година. Всяка зима сърцето на летните олимпийски игри - стадиона " Гнездото ", бива затрупан със сняг и столичани имат опция да карат ски и даже да играят непознатия за тях кърлинг. Но несъмнено една от най-големите зимни атракции в Пекин е езерото Съчъхай. В превод това значи " Езерото на десетте храма ", колкото са храмовете към него. Всяка зима то бива сковано от пълен лед и тук може да видите както обичайни способи за развлечение, по този начин и някои непокътнати за китайците марки като ледените вело-шейни.

Събитието се провежда с общителната поддръжка на Институт " Конфуций " при Великотърновски университет " Св. Св. Кирил и Методий " и е с вход свободен.

За събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/544760779220804/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР