Колона от автомобили се образува на изхода на Банско, съобщи

...
Колона от автомобили се образува на изхода на Банско, съобщи
Коментари Харесай

Тапа блокира изхода на Банско, градът е под карантина

Колона от коли се образува на изхода на Банско, заяви Българска национална телевизия. Три рейса са пристигнали на пропусквателния пункт на Банско. Те са празни, сега се дезинфекцират. След това ще бъдат пропуснати в града. Най-вероятно в тях ще бъдат качени всички задгранични туристи, които са в курорта.

Първите, които чакаха да влязат в Банско през днешния ден бяха снабдителните на самун. Наложи се обаче да стоят близо три часа на пропускателния пункт, защото органите на реда не ги позволиха да влязат във вътрешността.

Образува се и огромна колона от коли, чакащи да получат позволение да изоставен Банско. Част от хората дори тръгнали пешком.



Кметът на Банско, Иван Кадев помоли всички туроператори и хотелиери в града да създадат организация за транспортиране на задграничните туристи.

Хората, които са по места да намерят метод и транспорт, които под ескорт ще бъдат изпратени от Банско до летището, акцентира той.

Заради забавянето на пропускателния пункт, туристи се тормозили, че няма да съумеят да дойдат в точния момент на летището.

Всички непознати посетители на Банско могат да изоставен курорта в границите на днешния ден.

Припомняме, че градът е подложен под карантина за две седмици, а прокуратурата в Пловдив стартира издирването на всички лица в града и региона, които са почивали в ски-курортите Пампорово, Банско и Боровец от 18 февруари до този миг.

Снимки: Флагман, Facebook - Забелязано в Банско
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР