Колоездачната обиколка на Оман е едно от традиционните вече събития

...
Колоездачната обиколка на Оман е едно от традиционните вече събития
Коментари Харесай

Гледайте предаването посветено на Мускат Класик и обиколката на Оман във вторник по БНТ 3

Колоездачната обиколка на Оман е едно от обичайните към този момент събития в международния тур на Международния съюз по колоездене /UCI/. То събира повече от 120 колоездачи от 18 тима, а конкуренцията минава по едни от най-забележителните места в султаната. Най-големите сили измежду колоездачните сформира - Астана, Куик степ, Мовистар изпращат свои представители в Оман, а огромната звезда в надпреварата е английският играч на казахстанския отбор Марк Кавендиш - победител в класирането по точки на трите огромни колоездачни надпревари Тур дьо Франс, Джиро д`Италия и Веулта а Еспаня, международен първенец на шосе от 2011 година и олимпийски вицешампион в дисциплината омниум.

Колоездачите минават през 831 км, разпределени в 5 стадия. За първи път тази година като въведения преди Обиколката на Оман се организира конкуренцията Мускат Класик - 173 км към столицата на Оман. Освен най-хубавото от двете съревнования, в обзорната стратегия феновете могат да видят и по какъв начин се строят великански дървени лодки по древен способ от епохи от оманците, които са известни като едни от най-хубавите мореплаватели на Арабския полуостров.

Гледайте магазинното предаване отдадено на Мускат Класик и обиколката на Оман във вторник, 28 февруари по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР