Колоездачната Обиколка на Италия няма да мине в петък през

...
Колоездачната Обиколка на Италия няма да мине в петък през
Коментари Харесай

Сняг промени маршрута на Джирото

Колоездачната Обиколка на Италия няма да мине в петък през връх Гран-Сен-Бернар, който трябваше да бъде кулминационната точка на 106-ото издание на надпреварата, оповестиха уредниците. Причината е, че на върха, който е висок 2469 метра, е навалял прекалено много сняг.

Вместо да Обиколката да мине през върха, който е наоколо до границата с Швейцария, състезателите ще преминат през тунел, който е 600 метра по-ниско и ще дойдат в Кран Монтана.

По този метод връх Тре Чиме ди Лаворедо, където би трябвало да финишира 19-ият стадий и който е на височина от 2304 м, ще бъде най-високота точка на Джирото през 2023 година. Той ще бъде по този начин нареченият " Чима Копи ", който демонстрира всяка година най-високата точка на надпреварата в памет на някогашния италиански първенец Фаусто Копи.

В последните дни валя доста сняг на Алпите и могат да настъпят нови промени в третата седмица на Обиколката на Италия, която е най-вече планинска. Предпоследният стадий, който е тичане по часовник и би трябвало да завърши на Вонте Лусари занапред тормози уредниците поради климатичните особености на върха, който е висок 1766 м, само че и поради прекомерно тесния път, който води до него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР