Колкото по-рано, толкова по-добре - този принцип винаги е бил

...
Колкото по-рано, толкова по-добре - този принцип винаги е бил
Коментари Харесай

Евтините почивки за 2023: Струва си да започнете да планирате още през зимата

Колкото по-рано, толкоз по-добре - този принцип постоянно е бил водещ за всички, които търсят преференциални предложения за пътешестване. Така че в случай че желаеме да отидем на евтина отмора през 2023 година, би трябвало да побързаме. Ранната резервация значи по-евтини полети или настаняване.

Обявяването на промоции за април, май и юни още през януари демонстрира, че туристическата промишленост не чака закъснели туристи и такива, които възнамеряват пътешестване в последния миг. Всеки, който желае да си провежда евтина отмора през 2023 година, би трябвало да стартира да я възнамерява още в този момент.

 почивки

Модата е резервация в първата минута

Това се удостоверява освен от промоциите на самолетните компании, само че и от цените в туристическите организации. Ако през днешния ден разгледаме офертите " ол инклузив " за Турция, Тунис, Египет, Гърция или Кипър, ще открием доста преференциални оферти.
За едноседмичен престой на база " ол инклузив " през юни в тези страни, в това число полетите, в този момент ще платим към 1000 лв. на човек. От юли нататък цената към този момент ще е по-скъпа - от 1500 до към 2000 лв. на човек.

Колкото сме по-близо до съответния сезон, цените прогресивно се покачват. Ако стартираме да търсим предложения, полети или настаняване един месец преди заминаването, може към този момент да не намерим ниски цени.

 почивки

2 пъти по-евтино настаняване

Как можем да спестим пари за отмора, като я планираме авансово? Като намерим на ниска цена настаняване. В търсачките, които съпоставят цените в хотели, хостели, къщи за посетители или частни квартири, цените за летния сезон сега са доста ниски.
Те се усилват общоприетоо с всеки месец. А когато се опитваме да създадем резервация няколко дни преди идването, би трябвало да чакаме най-високата цена. Разликата в цената за настаняване на едно и също място може да доближи два или три пъти.

Това значи, че за едноседмичен престой в хотел, за който сме платили 1000 лв. няколко месеца преди идването си, директно преди почивката може да ни коства над 2000 лв.
В този случай е добре да използваме изпитан способ и да отделим време, с цел да проверим цените в няколко уеб страницата. Няма смисъл да се ограничаваме единствено до най-популярния, в случай че желаеме да намерим най-изгодната оферта.

Добре е също по този начин разгледаме уеб страницата на обекта, в който желаеме да нощуваме, или даже да се обадим. Може да се окаже, че в случай че създадем директна резервация, ще платим още по-малко. 

 почивки

Подготвен значи пестелив

Предварителното обмисляне на ваканционното пътешестване значи също по този начин, че ще имаме повече време да проверим цените на забележителностите, които ни интересуват, да проверим защо в действителност си коства да похарчим пари и да съставим лист със заведения, в случай че желаеме да се храним на открито, а не в хотел.
Ако го създадем в последния миг, постоянно избираме това, което имаме на разположение, или се възползваме от атракция, от която елементарно бихме могли да се откажем.

Ако да вземем за пример желаеме да почивате една седмица в тризвезден хотел в Гърция, цените сега са много преференциални - стартират от 400 лв. на човек за 7 нощувки и включена закуска и вечеря. Със сигурност тази цена няма да е същата от февруари нататък и колкото попече наближава лятото, толкоз повече тя ще се покачва. Същото важи и за другите дестинации. Затова е най-добре да планираме летните си почивки още от зимата, а зимните да ги стартираме от края на лятото.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР