Колкото и да не му се иска на човек, малко

...
Колкото и да не му се иска на човек, малко
Коментари Харесай

Винаги внимавайте с храните, колкото и да ви се струват безобидни

Колкото и да не му се желае на човек, лека-полека стартира да остарява. След 20-те идват 30, 40, 50 години и така нататък А с годините тялото неизбежно стартира да се трансформира. И тази промяна започва да се забелязва малко след прекрачването на прага на " клуб 30 ". 

Достигайки 30 години би трябвало да стартираме да се грижим по-добре за себе си, в това число да внимаваме какво ядем. При това освен поради непотребните калории, само че и поради всичко, което вреди на организма. В това число влизат сол, захар, изкуствени добавки и химикали. Ето част от храните, от които е по-добре да стоим надалеч след една избрана възраст, според Stars Insider.

Овкусени кисели млека

Общоизвестно е, че захарта форсира процеса на стареене. Може да е ненадейно, само че киселите млека, към които са добавени разнообразни плодови усети и аромати, са цялостни със захар. А захарта е зложелател на хубавата и стегната кожа, наред с всички останали вреди.
 Снимка 566382
Бял самун

В първичния си, автентичен тип, хлябът има четири съставки: вода, квас, брашно и сол. С годините рецептата за произвеждане на самун доста се е обогатила и с днешна дата доближава до над 30 съставки. Сред които по този начин нездравословните изкуствени добавки и консерванти. Затова, колкото повече се опитваме да заобикаляме модифицираните въглехидрати, толкоз по-добре е за нас и здравето ни като цяло.

Протеинови питейни заведения

Всички се нуждаем от протеини в всекидневието си. Въпреки това, готовите протеинови питейни заведения не са най-хубавият вид - те са цялостни с толкоз огромно количество химикали и и захар, че не си заслужават количеството протеини, с които могат да снабдят организма ни.

Коктейли и алкохол

Докато махмурлукът е положение, което относително елементарно може да преодолеем през 20-те си години, пиенето на питиета с високо наличие на захар през 30-те може да бъде пагубно. Те освен способстват за наддаване на тегло, само че и водят до неприятно въодушевление, отмалялост и нарушен сън.
 Снимка 566380
 

Бира

За страдание бирата, тази по този начин обичана от всички напитка, също би трябвало да бъде включена в този лист. Защото тя е високо калорична напитка - неслучайно съществува изразът бирено коремче. Въпреки че потреблението на една бира е задоволително, несъразмерните количества, изключително при хората над 30 и повече години, могат да доведат до прибързано стареене. Защото алкохолът дехидратира кожата и по този начин води до образуването на бръчки.

Закуски без захар

Въпреки че захарта е нездравословна за тялото, изкуствените подсладители никога не са по-добър вид. С навършването на 30 години черният дроб стартира да работи по-малко дейно. А подсладителите попречват и забавят процесите на детоксикация. Ето за какво е хубаво да стоим надалеч както от захарта, по този начин и от изкуствено подсладената храна.

Бекон

Не е препоръчителен не единствено поради високото си наличие на мазнини. Обикновено беконът, който купуваме, съдържа натриев нитрит, който подтиква оксидативния стрес. Този тип стрес трансформира колагеновите структури и води до ранно стареене. Възможно е да избегнем това, в случай че успеем да намерим бекон без нитрити или пък да не ядем прекалено много от него.
 Снимка 566381
 

Пакетирани пуканки

Домашно приготвените пуканки са чудесна храна, цялостна с потребните за тялото ни фибри. Ако обаче си купим подготвени пуканки от киното или супермаркета, би трябвало да сме наясно, че те са цялостни със съставки, които е хубаво да заобикаляме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР