Колко време е необходимо за пълноценни преговори за съставяне на

...
Колко време е необходимо за пълноценни преговори за съставяне на
Коментари Харесай

Борисов при президента Радев: Няма да оставим юни държавата да остане във фалит или финансов колапс

Колко време е належащо за пълноценни договаряния за сформиране на държавно управление, освен това с досегашните им най-отявлени антагонисти – този въпрос насочи президентът Румен Радев на Бойко Борисов и представителите на ГЕРБ, който пристигнаха на консултациите за сформиране на кабинет. Той попита още какъв брой време е належащо за приемане на бюджети в двата разновидността – със длъжностен кабинет и подобен на постоянно държавно управление. „ До края на април служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджет, подсети той. И попита какъв брой време ще би трябвало за най-важните закони. Как смятате да ги приоретизирате, има от през вчерашния ден има дъжд от закони в Народно събрание, добави президентът.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Десислава Атанасова и Томислав Дончев дойдоха на „ Дондуков “ 2. ГЕРБ-СДС са първата парламентарна група, с която президентът Румен Радев стартира консултациите за сформиране на държавно управление. По-късно през днешния ден той ще се срещне и с втората по величина политическа мощ в 49-то Народно заседание – „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

За на следващия ден президентът реши да насрочи диалозите с останалите парламентарни групи, въпреки да се очакваше да отсрочи част от тях за различен ден – поради свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам.

Президентът поздрави ГЕРБ за изборната победа и уточни, че народът им е упълномощил голяма отговорност. „ Като водеща политическа групировка имате водеща роля и за решаването на неотложни зад пред 49-то Народно събрание, които са по-неотложни, тъй като бяха отлагани от няколко Народното събрание “,заяви Радев и даде за образец държавния бюджет, написа „ 24 часа “.

„ Чух амбициозната ви поръчка с ПП-ДБ за Закон за държавния бюджет, в който няма да се пипат разноски и налози и ще има 3% недостиг. Пожелавам ви въображение и триумф. Всичко това е значимо, само че тези многопластови задания са още по-сложни от фактора време. Ако бързо се сформира държавно управление има време всички тези закони да се прегледат. Ако не се сформира – огромният въпрос е какво вършим с бюджета и законите. Става водещ факторът време “, акцентира Румен Радев.

Бойко Борисов напомни, че народът е споделил те да са първи, само че и че нито една партия сама не може да се оправи. „ И го споделя няколко пъти поред. Лидер, който не регистрира този факт, не може да отговори на нито един от вашите въпроси. Хората споделиха: без ГЕРБ не може, само че не споделиха да управляваме сами “, отговори Борисов. И още веднъж сподели, че най-добре е първите две сили да създадат кабинет.

„ Вие сте по-млад, само че Илияна помни – най-голямата добродетел на една партия бе да сложи страната пред партийното и пред гласоподавателите. Сега – йок, или каквото си споделил, или нищо “, съобщи водачът на ГЕРБ. Според него различен проект, с изключение на държавно управление на двете най-големи сили, няма да е дълготраен и да даде вероятности пред България. „ Няма да оставим юни страната да остане във банкрут или финансов колапс. Опитваме се да сме виновни. Полагаме старания, търпеливи сме “, безапелационен бе той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР