Колко често сме виждали двойки, на които ясно им личи,

...
Колко често сме виждали двойки, на които ясно им личи,
Коментари Харесай

Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

Колко постоянно сме виждали двойки, на които ясно им проличава, че не са щастливи, само че не престават да са дружно. Много мъже и дами остават във връзката си, откакто към този момент не се обичат. Тогава стартират проблемите, свадите, изневерите...Какво обаче кара хората да остават дружно, даже и да не са щастливи?

Страх от самотата

Това е водещата причина хората да не се разделят, даже и когато не са влюбени. Много постоянно те заобикалят раздялата от боязън да не останат сами, дали тъй като им липсва самочувствие или не им се занимава, или са не запомнили какво е да започнеш от начало...но водещото е страхът.

via GIPHY

Несигурност

Когато са прекарали огромна част от живота си дружно, хората даже не могат да си показват по какъв начин би изглеждал той, без половинката им. Какво е да не делиш един покрив, общ бюджет, мемоари, проекти...Много хора остават дружно, просто тъй като са несигурни в себе си и самостоятелността си.

Примиряват се

Много дами и мъже са склонни да се примирят с една сложна връзка, която не ги прави щастливи. Те избират да преглътнат проблемите, да създадат редица взаимни отстъпки, да премълчат това, което ги прави нещастни. Но тъкмо това прави всяка връзка още по-тежка.

Заради децата

Другата най-разпространена причина са децата. Често двама души не се разделят, даже и да го желаят, с цел да не разстройват децата си. Въпрос на преценка е кое е по-лошо за тях – разграничени родители или нещастни родители.

Мнението на близките

Има и такива двойки, които отхвърлят да се разделят от боязън или позор какво ще си помислят родителите, приятелите, сътрудниците...Те не могат да си показват по какъв начин ще се оправят със соченето с пръст, укоряването, въпросите и по тази причина избират да останат дружно.

via GIPHY

Вина

Друга причина двойките да не се разделят е възприятието на виновност. Дори и когато не са щастливи дружно, те към момента са привързани към половинката си и постоянно хранят топли усеща към другия. От тук идва и възприятието на виновност и терзанието за бъдещето на някогашния.

Надежда

Понякога хората остават дружно просто тъй като се надяват, че всичко ще се оправи. Те хранят вяра, че всичко, което се случва е просто неприятен интервал, през който би трябвало да преминат, с цел да бъдат още веднъж щастливи. Затова прекарват живота си в очакване нещата да се оправят.

И още за раздялата:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР