Колите в две зони в центъра на София ще се

...
Колите в две зони в центъра на София ще се
Коментари Харесай

Колите с 30 км в час в две зони в центъра на София

Колите в две зони в центъра на София ще се движат с до 30 км в час. Това планува план на Столичната община за обособяването на “успокоена зона ” или “зона 30 ”.

“Въвеждането на успокоена зона се възнамерява за по-широкия център и към този момент е подготвен планът за една част от него. Става дума за две зони сред булевардите “Пенчо Славейков ”, “Прага ”, “Скобелев ” и “Витоша ”, а другото каре е сред бул. “Христо Ботев ”, ул. “Алабин ”, бул. “Патриарх Евтимий ” и ул. “Ангел Кънчев ” Разчитаме, че водачите ще бъдат съзнателни и ще се преценяват с рестриктивните мерки. Смятаме, че велосипедистите ще бъдат самобитни контрольори за спазването на това ограничаване - когато те се движат с 30 км в час, водачите ще би трябвало да се преценяват с тях ", съобщи зам.-кметът по превоза на София Кристиан Кръстев, представен от " 24 часа ".

Готови са и плановете за няколко нови велоалеи. Такава се планува по бул. “Ал. Пушкин ” с начало от бул. “Цар Борис III ” и край при бул. “България ”. Проект има и за продължението на велоалеята по бул. “Дондуков ” - от ул. “Кракра ” до моста “Чавдар ”.

Пътека за велосипедисти се планува и по бул. “Скобелев ” - от “Петте кьошета ” до “Руски монумент ”, както и от бул. “Витоша ” до бул. “Пенчо Славейков ”.

Междувременно от няколко дни софиянци към този момент могат да се възползват от пилотната услуга за споделено потребление на колела в града. Тя започва с 15 велосипеда, като те ще могат да се наемат и оставят на над 40 точки в града. Повечето места са част от към този момент маркираните от Столичната община за паркиране на двуколесни транспортни средства в синята и зелената зона.

Цената за наем е 1,50 лева за 30 минути. Компанията “Нарсин ” ЕООД, създала приложението и предоставяща велосипедите, още при започване на тази година подписа меморандум с общинската самодейност “Зелена София ”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР