Количеството на регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в САЩ

...
Количеството на регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в САЩ
Коментари Харесай

САЩ на път да станат новият епицентър на пандемията от коронавируса

Количеството на записаните инфектирани с новия ковид (COVID-19) в Съединени американски щати нараства толкоз бързо, че страната има капацитет да се трансформира в новия епицентър на пандемията. Това разгласи представителят на Световната здравна организация (СЗО), представен от интернационалните медии.

Говорителката на СЗО Маргарет Харис е била запитана дали Съединени американски щати могат да се трансфорат в новия епицентър на международната пандемия от новия ковид. " Наблюдаваме сега доста огромно нарастване на инфектираните в Съединени американски щати, тъй че има капацитет това да се случи ", отговори тя.

До момента съгласно данните на Университета " Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати позитивна проба за ковид в страната са дали 46 450 души, като от тях са умряли 593 души.

Някои щати и градове, в това число Ню Йорк и Лос Анджелис, вкараха незабавни карантинни ограничения в опит да спрат разпространяването на болестта. На територията на цялата страна обаче не работи обсада, сходна на тези в Италия, Франция и Испания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР