Коли бомби предизвикаха смъртта на най-малко осем души, включително три

...
Коли бомби предизвикаха смъртта на най-малко осем души, включително три
Коментари Харесай

Коли бомби убиха осем в Северна Сирия

Коли бомби провокираха гибелта на минимум осем души , в това число три деца, в два обособени случая в Северна Сирия в неделя, оповестява боен наблюдаващ представен от The Defense Post.

Първата детонация раздруса автосервиз в село Шауа, покрай турската граница, където доминират протурски бойци. Петима цивилни, в това число три деца, са починали , а други 10 са били ранени, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида, основана във Англия.

Районите в Северна Сирия, следени от Турция и нейните съдружници, са изправени пред непрекъснато принуждение, бомбардировки и конфликти сред въоръжени групировки.

Вторият случай се случва в град Манбидж, където избухливо устройство, сложено в транспортно средство, убива трима бойци, свързани с Сирийските демократични сили (SDF), които са подкрепяни от кюрдите. Манбидж, която преди беше следена от " Ислямска страна ", сега е под контрола на боен съвет, обвързван с SDF и подкрепян от Съединени американски щати.

Никоя група не пое незабавна отговорност за тези бомбени атентати. Войната в Сирия стартира през 2011 година след жестокото потушаване на антиправителствените митинги и се трансформира в комплициран спор, включващ джихадисти и задгранични сили. Досега спорът е лишил живота на над половин милион души и е принудил милиони да изоставен домовете си.
 Съединени американски щати унищожиха водача на
Съединени американски щати унищожиха водача на " Ислямска страна " в Източна Сирия

При въздушен удар на 7 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР