„Колегите се наиграха, видя се, че не могат да съставят

...
„Колегите се наиграха, видя се, че не могат да съставят
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Колегите се наиграха и видяха, че без ГЕРБ не може да има правителство

„ Колегите се наиграха, видя се, че не могат да сформират държавно управление и в този момент ще вървим на избори. Последните два Народното събрание демонстрираха, че не може да бъде формирано държавно управление без ГЕРБ ". Това разяснява пред NOVA Радомир Чолаков от ГЕРБ.

" Вие имате една антисистемна партия Има Такъв Народ, която е влезнала в Народното събрание с заявената си задача да взриви политическата система. И аз не можах да схвана за какво на нашите сътрудници от тъй наречените протестни партии и от Българска социалистическа партия им трябваха 6 месеца, с цел да схванат, че не могат да договарят с Има Такъв Народ, тъй като не е влезнала тук, с цел да договаря за държавно управление, а с една друга цел, която може би по някакъв метод сега те е извършват ", сподели още той.

По думите на Радомир Чолаков сега следим мъката на политческата система и мъката на по този начин наречените протестни партии и на Българска социалистическа партия, които били отровени от мисълта, че не трябва да се работи с ГЕРБ. " ГЕРБ не е токсична партия. Те бяха отровени от тази мисъл и за жалост сме на този хал, на който сме в този момент ", добави той.

Относно актуализацията на бюджета той изрази терзание, че зад анонса за актуализация на пенсиите се крият едни милиард и 200 милиона лв., които е неразбираемо къде ще отидат. " ГЕРБ е виновна партия и ние постоянно сме желали тези въпроси да се решат изключително с актуализацията на пенсиите. Ние дадохме оферти, които в тяхната система удовлетворяват обществените стремежи и в същото време резервират финансовата непоклатимост на страната. Ако някой желае в действителност да подходи отговорно към страната, би трябвало да огледа предложенията, които ние внесохме през вчерашния ден ", съобщи пловдивският народен представител от ГЕРБ.

" Имам неприятното възприятие, че сега Българска социалистическа партия вкарва актуализация на бюджета, дава обещание, че ще поддържа правосъдната промяна и сега, в който бюджетът бъде обновен и тези милиард и 200 милиона заминат ще бъде дръпнато килимчето и Народното събрание ще бъде разхлабен ", сподели в умозаключение Радомир Чолаков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР