Колегите от партиите видяха, че темата здравеопазване е много ключова.

...
Колегите от партиите видяха, че темата здравеопазване е много ключова.
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Вирусът устойчиво расте, дано не стигнем стария пик

" Колегите от партиите видяха, че тематиката опазване на здравето е доста основна. То не може да бъде правено само и единствено от политици, би трябвало да има хора, които схващат от опазването на здравето ". Това сподели пред Българска национална телевизия, който през вчерашния ден разгласи, че ще взе участие на парламентарните избори на 4 април.
" Съгласих се да се кандидатирам за депутат, тъй като ми споделиха, че няма да съм привързан с партия и ще мога да върша това, което върша до момента. През последната година най-вече приказвах през медиите, само че без необикновен триумф. Затова се надявам в Народното събрание професионалното говорене и медицинският разсъдък да влеят нов тласък за консенсус ", безапелационен бе пулмологът. 
 Пулмологът доктор Симидчиев ще бъде претендент за народен представител Пулмологът доктор Симидчиев ще бъде претендент за народен представител
Пулмологът доктор Симидчиев ще бъде претендент за народен представител. Това заяви самият той в ефира на БНР, само че не сподели името на политическата мощ, ко...
" Искам да оставя партията да си свърши тяхната работа. Докато не кажат кои са в техните листи. Нека те си го разгласят ", отговори Симидчиев на въпрос от коя партия е поканен. " Не е значимо коя е партията, а каква работа ще вършим. По-важно е най-после какво ще стане ", добави той.
" Политиката не е изцяло здрава в България. Има много процеси, които би трябвало да бъдат лекувани. Повечето от хроничните болести постановат смяна в държанието. Политиката би трябвало да спре делението на наши и ваши, с цел да може да има повече консенсус. Наистина доста желая да стана катализатор на това, тъй като опазването на здравето не е мандатност. То не може да се оправи за 4 години, само че може да се оправи за доста по-дълъг интервал - т.е. не може една или друга партия да оправи опазването на здравето, това може да стане въз основата на консенсус - с дребни тухлички да градим общото, това да продължава, с цел да имаме обща тактика и политика в опазването на здравето, което надвишава мандатността на един парламент ", подчертава той.
" Не имам вяра в околните 2-3 месеца вирусът да прояви сезонност. Той последователно, само че стабилно пораства. Надявам се да не стигнем остарелия пик. Зависи от нас като общественост - в случай че има отдалеченост, маски и хигиена пикът може да е дребен. Ако се юрнем по заведения, пикът ще е като предходния ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР