Колеги от Промяната, с ваша помощ и на други политически

...
Колеги от Промяната, с ваша помощ и на други политически
Коментари Харесай

Аталай: Още миналата година ДПС внесе законопроект за компенсации на бизнеса от свръхпечалбите в производството на ток

Колеги от „ Промяната, с ваша помощ и на други политически сили, близо една година оставихме свръхпечалбите в ръцете на производители на електрическа енергия от частни предприятия. 

Това съобщи зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай по време на дебатите
за проекторешението на Народното събрание, с което се разпорежда на Министерски съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия. С него и частните компании с изключение на държавните ще вършат вноски във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, откъдето се заплащат обезщетенията на бизнеса поради високите цени на тока. Редът и размерът на вноските ще се дефинират до 10 дни от Министерски.

Солидарно присъединяване и на частния бизнес, който извлича изгода от скъпия ток сега в качеството му на производител, планува правилник на Европейската комисия.

Днес няма политическа мощ, която да не поддържа подпомагането на бизнеса. Днес на всички им излиза наяве какъв брой право е било Движение за права и свободи предходната година, каза Аталай. И напомни по какъв начин при ръководството на „ Промяната “ Движението за права и свободи внесе законопроект, съгласно който свръхпечалбите от произвеждане на сила трябваше да отиват за подкрепяне на бизнеса.

Философията на законопроекта на Движение за права и свободи влезе в регламента на Европейска комисия, акцентира Аталай.

Ако тогава и Българска социалистическа партия – през днешния ден виждам, че първи желаят да включим частните производители на електрическа енергия, ни бяха подкрепили, в случай че ни бяхте ни и вие от „ Промяната “, нямаше да чакаме Регламента на Европейска комисия, с цел да вземем днешното решение. Още тогава щяхме да създадем всичко допустимо да сме събрали тези средства, които ги оставихме в ръцете на ред производители на електрическа енергия, посочи Аталай.

И още нещо се случи. От тази естрада ви казахме, че оставяте 660 млн. в ръцете на производителите на зелена сила. Вие се правехте, че не чувате. Два пъти по 660 млн. лева – милиард и 250 млн. лв. оставихте във ВЕИ-ата. Тогава единствено ГЕРБ ни поддържаха, напомни още Рамадан Аталай.

Инфлацията в България е 20%, 10% от нея е на „ Промяната “. За да не се получи още по-голяма смяна в инфлацията, през днешния ден всички политически обединения сме съгласни да подкрепим това решение, акцентира енергийният специалист на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР