Коледният влак на БДЖ, теглен от парен локомотив ще пристигне

...
Коледният влак на БДЖ, теглен от парен локомотив ще пристигне
Коментари Харесай

Пускат коледен влак от София до Перник

Коледният трен на БДЖ, теглен от парен локомотив ще дойде в Перник тази събота по повод 130-та годишнина от откриването на линията София-Перник и 100 годишнината от прекосяването на първия пътнически трен по нея. Празничната комбинация ще потегли от Централна гара София в 09:00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще бъде посрещната в 10:33 ч.

Влакът ще бъде формиран от три вагона за пътуващите и един тематично декориран ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички дребни и пораснали деца.

От жп гара Перник композицията ще тръгне в 14:35 ч.

По мотив годишнината в 12:00 ч. в съботния ден, в постройката на Минната дирекция ще бъде открита изложба, отдадена на построяването на линията София- Перник – Кюстендил.

Преди да отпътуват назад към София с Коледния трен, всички искащи ще имат задоволително време да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се насладят на проведената празнична стратегия от Община Перник, която ще стартира в 11:00 ч. с обичайна среща с Дядо Коледа.

В 12:00 ч. ще стартира илюзионното шоу с Икар, а час по-късно Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов и децата от ОДК ще зарадват перничани и гостите на града със своите осъществявания.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР