Коледните празници наближават и погледите се насочват към Лапландия в

...
Коледните празници наближават и погледите се насочват към Лапландия в
Коментари Харесай

Метеор озари небето над Лапландия

Коледните празници наближават и погледите се насочват към Лапландия в очакване на Добрия дъртак. Но предишният четвъртък, 16 ноември, нещо друго притегли вниманието ни към земите на Дядо Коледа - огромен метеор провокира впечатляващо представление в небето на Инари.

При прекосяването си през земната атмосфера галактическият обект осветил селището с толкоз ярка светлина , че като че ли трансформирал нощта в ден и това било съпроводено от мощен екот , за който се оповестява, че е бил чут даже в Норвегия и Русия.

Тони Бейтман, локален гражданин, който по това време се опитвал да снима Северното зарево, по случайност уловил събитието с камерата си.



Очевидци настояват, че светлината изглеждала като че ли идва от мощна детонация и се задържала в продължение на пет-шест секунди.

Повечето метеори, които навлизат в нашата атмосфера, са прекомерно дребни , с цел да ги видим или падат в пустошта , където няма кой да ги види. Метеорите, които не изгарят изцяло, преминавайки през атмосферата, може да се взривят във въздуха или да се разбият в земната повърхнина , което съставлява заплаха за хора и здания, в случай че обектът попадне в обитаемо място.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР