Коледа идва, а с празника и вечната дилема, свързана с

...
Коледа идва, а с празника и вечната дилема, свързана с
Коментари Харесай

10-те най-предпочитани лаптопа за 2021 година

Коледа идва, а с празника и безконечната алтернатива, обвързвана с избора на най-подходящия подарък. Ето една концепция, която сигурно би зарадвала всеки, без значение от пола и специалността.

Лаптоп! Модерен, комфортен, функционален. Подходящ и за работа, и за образование. И като че ли… наложителен в софтуерната среда, с която ни се постанова от ден на ден да привикваме.

Представяме ви 10-те най-предпочитани преносимия компютър за миналата година и какви са техните характерности. А на вас оставяме само да избере кой от тях би бил най-подходящият подарък.

1. Macbook Air

Macbook Air версия Late 2020 работи с M1 процесор на Apple и е един от най-хубавите преносими компютри, които можете да закупите. Базовият модел има 8GB RAM и 256GB SSD харддиск. Екранът предлага висока резолюция от 2560х1600 пиксела. Има вградена 720p камера, датчик за отпечатъци и чудесна батерия за преносим компютър Apple, която устоя сред 8 и 10 часа в режим на дейна работа.

2. Dell XPS 13

XPS е топ серията на Dell. А 13 инчовата версия има повече от добра популярност в бизнес средите. Неговата 2in1 версия го прави още по-мобилен и потребен в разнообразни обстановки. Базовият модел върви с единадесета версия Core i3 процесор от Intel, 8GB RAM i 256GB ssd харддиск. Екранът поддържа 1920х1200 пиксела резолюция, само че при по-скъпите разновидности стига до 3840х2400. Най-големият му плюс е функционалният тъчскрийн и на практика мигновената промяна от преносим компютър към таблет. Не е за занемаряване и сполучливата батерия за преносим компютър Dell, която умерено му обезпечава повече от 8 часа в режим на дейна работа.

 10-те най-предпочитани преносимия компютър за 2021 година

3. Acer Swift 3

Версията от втората половина на 2021 година на Acer Swift 3 съчетава по неповторим метод цена, параметри и външен тип. Шасито на преносимия компютър е доста фино и елегантно, само че това не му пречи да предложи повече от приемлив хардуер – 11-то потомство Core i7 процесор от Intel, 14 инчов 1080p екран, и повече от 10 часа работа на батерия.

4. HP Spectre X360 14

Както е предните версии на HP Spectre X360 и тази от 2021 година предлага моден и напряко първокласен външен тип, гарниран с мощен хардуер и неповторим екран с 3:2 съответствие, който няма да намерите при директните му съперници. Лаптопът е снабден и с комфортна клавиатура, както и няколко разнообразни врата – USB-A, USB-C, MicroSD.

5. Asus Chromebook Flip CX5

Изненадата тази година идва от Asus. Flip CX5 е бюджетен преносим компютър, който работи с операционната система Гугъл Chrome OS. Външният му тип по нищо не отстъпва на надалеч по-скъпи Windows машини освен гледан от надалеч, само че и на досег. Харудерът също – има 11 потомство процесор от Intel и издръжлива 57Wh батерия за преносим компютър Asus.

6. Asus Zenbook 13

При новата версия на Zenbok 13 няма изненади. Тя е предстоящо добра, само че и за метка на това цената е предстоящо по-висока. С това предложение Asus влиза в пряк конфликт с топ машини на Dell и HP като XPS и Spectre X360. Стилен, бърз с комфортна клавиатура и батерия, която устоя 10 часа работа с лекост.

 10-те най-предпочитани преносимия компютър за 2021 година

7. HP Envy 13

Бизнес преносим компютър, отдава кален в борба. Тазгодишната версия надгражда положителната основа, която включва здрав и моден дизайн и корпус, мощен хардуер и впечатляваща батерия. Ново допълнение е Thunderbolt 4 порт дружно с два USB-A, към които умерено можете да включите външна страна, без да би трябвало да купувате спомагателен хъб.

8. Asus Rog Zephyrus G15

Тези от вас, които имат Asus ROG Zephyrus 14, могат да потвърдят, че това е една чудесна машина. Не на вятъра се задържа много дълго време като един от главните кандидати за сърцата на потребителите в сферата. А с малко по-голям корпус и екран, и доста по-добри параметри, новият ROG Zephyrus G15 несъмнено е един от най-хубавите 15 инчови геймърски преносими компютри за годината.

9. Macbook Pro

Ако предпочитате операционната система на Apple и имате добър бюджет за коледен подарък, Macbook Pro постоянно е добър вид. Изпитан, хубав, предлагащ превъзходен баланс сред всички хардуерни съставни елементи. С две думи – още от добре познатото остаряло.

10. Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Ако имате потребност от 2-in-1 преносим компютър, който да употребявате и като таблет, ThinkPad X1 Yoga е превъзходен вид. Батерията му устоя повече от 15 часа, дисплеят е хубав и ненатоварващ очите, хардуерът е мощен, а единственият минус на тази машина е леко високата й цена.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР