Коледа и Нова година наближава, а това са програмните акценти

...
Коледа и Нова година наближава, а това са програмните акценти
Коментари Харесай

Ето как изглеждат празниците с Viasat Nature и Viasat Explore

Коледа и Нова година наближава, а това са програмните акценти по Viasat NatureViasat Explore.
Страна на огромни котки | Viasat Nature
Започва от четвъртък, 2 януари, в 20:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Big Cat Country
Година: 2019
Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, с цел да завладеят земята и защитят дребните си, до момента в който заплахите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се покачват по време на сухия сезон, всеки успех и покруса се виждат ясно. Дали лъвовете ще се оправят с компликациите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?
Зимна приказка | Viasat Nature
Всеки ден от събота, 21 декември, в 19:00 ч.
Призив към всички фенове на снеговете! Заровихме се в нашите архиви и ще ви покажем най-зашеметяващите ни документални поредици с една обща линия - удобна завивка от бухнал сняг. Представяме ви епизоди от " Дивата Канада ", " Голямото американско размразяване на ледовете ", " Мистерията на Северното зарево ", " Сибирският Одисей " и доста други.
24 часа на Земята | Viasat Nature
Започва от събота, 21 декември, в 14:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: 24 Hours On Earth
Година: 2014
Движението на слънцето въздейства на държанието на животните и растенията по цялата планета. От момента, в който изгрява, животните чакат да се възползват от опциите, които слънцето основава. Причудлив хамелеон се зарежда със слънчева сила, с цел да оцелее, а семейство лемури се топли под слънчевите лъчи.
С напредването на деня и издигането на слънцето в небето, то става по-мощно и животните реагират, с цел да се предпазят от моменти на рецесия. Когато слънцето залязва и огромната му светлина и топлота угасват, се отприщва нощен свят на герои, които се усещат вкъщи си в мрака. Слънцето обаче не е изгубено даже в най-дълбоката нощ - лъчите му въздействат на Луната, нашето " призрачно слънце ".
Приемаме изгрева и залеза на слънцето за даденост, само че методът, по който естественият свят реагира на тях може да значи триумф или неуспех, живот или гибел.
Клондайк | Viasat Explore
Започва от сряда, 25 декември, в 21:00 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Klondike
Жанр: Приключенски/ драма
В основната роля: Ричард Мадън (Медичите, Game of Thrones)
Поредицата е въодушевена от същинските истории на ловците на благосъстояние, борили се за оцеляване със суровите и жестоки условия на канадската територия към р. Юкон.
В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн - другари от детството, които рискуват всичко, с цел да преследват фантазията си да забогатеят по време на златната тресчица от 80-те години на 19 в. в Клондайк.
Двамата авантюристи подхващат трудоемкото пътешестване до дивия канадски регион и срещат обезверени и рискови хора, измежду които алчни предприемачи, съблазнителни куртизанки и локални племена, които са очевидци на заличаването на земята и хората им от решени на всичко бизнесмени.

Весела австралийска Коледа| Viasat Explore
Цял ден от вторник, 24 декември,
до петък, 27 декември
Празничните дни ще ви поднесат всички ваши обичани австралийски поредици - " Австралийски ловци на омари ", " Австралийски търсачи на злато " и " Австралийски избавителен отряд ".
Нашата галактика | Viasat Nature
Всеки ден от петък, 27 декември, в 19:00 ч.
Този месец се насочваме в досега неразучено от Viasat Nature пространство - космоса. През декември ще покажем документалните филми " Тайният живот на слънцето ", " 24 часа на Земята ". " Един ден от живота на Земята " и " Ловци на черни дупки ".

Ловци на черни дупки | Viasat Nature
Петък, 27 декември, в 19:55 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Black Hole Hunters
Година: 2019
Черните дупки са най-странните и загадъчни феномени в нашата вселена; те са галактически затвори с толкоз мощна гравитация, че даже светлината не може да излезе от тях. Доказателства, че тези научно-фантастични чудовища съществуват в действителност, се натрупат от десетилетия, само че липсва сериозна информация - никой в никакъв случай не е виждал черна дупка.
За две години камерите ни следват интернационален екип от астрономи, водени от доктор Шеп Доелеман, който се пробва да запълни тази празнота в нашето познание. Доказателството, че съществуват черни дупки може да преобърне нашето схващане за теорията на гравитацията на Айнщайн. Това е историята на задачата да се фотографира за първи път същинска черна дупка.
Гмуркачи за бодливо злато | Viasat Explore
Започва от четвъртък, 2 януари, в 22:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Spiky Gold Hunters
Година: 2019
Поредицата следва шестима смели и харизматични герои, които се борят със свирепите стихии на Южна Нова Зеландия, с цел да открият гастрономическия еквивалент на диамантите за феновете на вкусната храна от целия свят.
Мястото, където се въдят огромни бели акули - проливът Фово, не е за хора със слаби сърца. Печално прочут със суровостта си и свирепите си стихии, той не предлага гостоприемна среда за шестимата гмуркачи.
Те би трябвало да преодолеят смразяващите температури, непрекъснатата опасност от нахлуване на акули и заплахите на свободното гмуркане. За разлика от гмуркането за абалони, гмуркането за морски таралежи в дълбокия Юг не допуска водолазна бутилка с О2. Гмуркачите употребяват единствено главно съоръжение - неопренов костюм, маска, шнорхел, колан с тежести и плавници. Те рискуват живота си всякога, когато скачат във водата, с цел да задоволят условията на интернационалния апетит за скъпия деликатес. Те разполагат с 24 часа след разтоварването на улова си да го обработят и пакетират за заведенията за хранене и комерсиалните обекти по света, преди качеството му да се утежни прекомерно за експорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР