Коледа и коледният дух, обичаите и празникът са неразривно свързани

...
Коледа и коледният дух, обичаите и празникът са неразривно свързани
Коментари Харесай

Коледните късметчета са ви омръзнали? Очаровайте всички с това предложение

Коледа и коледният дух, обичаите и празникът са неразривно свързани с питата с обичайните коледни късметчета. Навярно ви е омръзнало да ги слагате вътре в тестото и търсите по-интересно решение, с цел да очаровате гостите и да спазите традицията.

Предлагаме ви няколко ексцентрични хрумвания, които са арт, създават се ръчно у дома и ще впечатлят всички. Предимство при тях е и че ще останат като безценен спомен, сувенир и дребно подаръче за гостите ви и членовете на фамилията за разлика от мазните листчета, които нормално свършват в коша, откакто се изчете наличието им.
НИКОГА не подарявайте тези неща на КОЛЕДА – не носят шанс
Коледа наближава. Остават по-малко от 40 дни до един от най-светлите и обичани празници от годината. Колкото по-близо са тези дни, толк...

Дървени коледни късметчета

Закупете дребни дървени фигурки, решени в коледна тема – еленчета, зимни картини, елхички, дарове. Оцветете ги с бои и брокат, украсете ги с панделки, дантела, копчета, камъни, с цел да завършите визията им. Прикачете към тях свитък с коледно късметче и поставете фигурките върху частите пита, преди да я поднесете. Решението с изключение на ексцентрично е и практично. Свитъците няма да се цапат, фигурката е съвършен сувенир, с който гостите ви да запазят загатна от празника, а в случай че извършите дупка в нея и поставите конец, тя се трансформира и в играчка за елхата.

Играчки за елхата

Освен дървени ви предлагаме за изработите и стъклени играчки за елхата. Нарисувайте сами стъклени коледни играчки по метода, по който това са правели в едни други времена дедите ви. Закупете стъклени играчки, бои и материали за изобразяване върху тях и запретнете ръкави. Може да пишете посланията и пожеланията непосредствено върху тях.
Как да създадем идващата Коледа вълшебна?
След малко повече от месец Коледа ще бъде на прага ни още веднъж, с цел да ни донесе прелестни фамилни моменти. В тази публикация ще ви дадем няко...

Ако рисуването не ви се удава, може да ги украсите, като лепите брокат, мъниста, панделка и други дребни украсителни детайли върху стъклото. Гостите ви ще получат освен коледно благопожелание, само че и играчка за елхата си, която ще е специфична – направена с ръцете ви, единствена и неповторима, което я прави толкоз скъпа и обичана. Поставете всички топки в коледна шапчица и дано самичък изтегли своята, в случай че са прекомерно несъответствуващи за слагане върху парчето с пита, поднесено на гостите.

Квилинг лукс

Ако сте по-сръчни, може да изработите за всеки от гостите дребна елха с квилинг техника. 10 сантиметра са задоволителни, с цел да има опция да я украсите със сняг от памук, играчки от копчета и дребни фигурки и да поставите надпис – коледно късметче – на гърба ѝ. Материали ще намерите в арт магазинчетата, а техниката за направа може да наблюдавате онлайн. Подходящо е за дребен брой посетители, защото изисква много време и умения, само че получилите този подарък ще бъдат очаровани и ще го запазят като безценен спомен.

Към всички късметчета може да прикачите дрян, стръкче от елха, панделки, звездички и всичко, което ще направи късметчето ви неповторимо, друго и носещо персонално обръщение и отношение. Весели празници!
Най-тъпите коледни дарове, които да не купувате в никакъв случай
Нека не се лъжем - множеството от вас мислят за коледните дарове, макар, че е още рано. В тази публикация ще си приказваме за неприятните хрумвания за...

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР