Коледа е празникът, който ни събира у дома и ни

...
Коледа е празникът, който ни събира у дома и ни
Коментари Харесай

24 семейства в Благоевград няма да посрещнат Рождество Христово в домовете си

Коледа е празникът, който ни събира вкъщи и ни кара да усещаме същинската топлота и признателност за това, че сме дружно. Не на всички места обаче е по този начин. В Благоевград 24 фамилии няма да посрещнат Рождество Христово в домовете си, които пострадаха при пожара преди две седмици. Огнената буря взе три жертви, само че другите бяха избавени. Днес те са в непознати домове, пробвайки се да преодолеят ужаса, който тлее в душите им. И най-големият им боязън е да не ги забравим.

Преди пожара на 10 декември някои хора от блок 18 в квартал „ Струмско “ даже не се познавали. Сега всеки ден са дружно пред тъжната панорама от напукани стени, сажди и към момента натрапчивия аромат на изгорели мемоари.

Едно от фамилиите, което живее на първия етаж, са медици, цялостен живот спасявали хора в отделението по хемодиализа на регионалната болница. Сега се пробват да превъзмогнат ужаса от пожара. Въпреки болката и страха фамилията са признателни, че са живи.

" Друго жилище нямаме, това ни е единственото. Очакваме някакво общинско, до момента в който се реши казусът ".

Димитър Нанов живее с жена си и дъщеричката им, която е първокласничка, на последния етаж, тъкмо над жилището, от който потегли пожара. Семейство-новодомци, които вложили всичките си средства, взели и заем, с цел да създадат мечтания дом. Днес от него са останали единствено стените, напукани от огъня.

" Нашата дума за Коледа е дом ", сподели Димитър.

Вчера в Благоевград дойде основен комисар Николай Николов, с цел да връчи персонално премиите на 21 пожарникари, избавили два пъти по толкоз човешки животи. На това събитие пристигнаха и най-малките жители на блок 18 - двете бебета-близнаци, дружно с майка им Вероника. Тя не изиска нищо, само че помоли всички да оказват помощ с каквото могат, с цел да се върнат всички вкъщи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР