Колата на журналистка, работила активно по случая с изчезването на

...
Колата на журналистка, работила активно по случая с изчезването на
Коментари Харесай

Колата на журналистка, работила по случая с изчезването Янек от Дупница, е вандализирана

Колата на журналистка, работила интензивно по случая с изгубването на Янек Миланов от Дупница, е със счупено предно стъкло. Това е второ посягане върху автомобила на репортера в последните няколко месеца. През декември по колата е било стреляно със сачма.

За това оповестява от Асоциацията на европейските публицисти в България. " Счупено е предното стъкло на колата, паркирана пред дома на Панайотова в Дупница. Изключено е действието да е осъществено за кражба, защото стъклото не е отстранено и от автомобила не липсва нищо ", пишат от организацията. Панайотова работи за уеб страницата и е админ на фейсбук групата " Къде е Янек? " От организацията упорстват по случая да има без значение полицейско следствие и то да бъде осъществено от националната полиция или ГДБОП.

Пред АЕЖ Панайотова споделя, че изключва зад похищенията над колата й да стоят персонални претекстове, защото тя ѝ фамилията ѝ не са в спор с никого. " Не мога по никакъв метод да настоявам каква е повода и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам спор с никого. Не повеждам каузи ", споделя още тя.

 Колата на журналистка, работила по случая с изгубването Янек от Дупница, е вандализирана
© Асоциация на европейските публицисти

От организацията я показват като един от най-активните публицисти в следствието на изгубването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през 2020 година. Последно той е бил забелязан да се качва в автомобила на Васил Капланов, който преди време е работил като охранител на оповестените за интернационално търсене братя Галеви.

Капланов е арестуван през септември 2020 година, а два месеца по-късно синът му е задържан по обвиняване, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изгубването на Миланов продължава да не е оголен. Няколко пъти в Дупница беше и основният прокурор Иван Гешев. Капланов е с мярка " домакински арест ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР