Колапсът на фирмените печалби, предизвикан от разпространението на COVOD-19, принуждава

...
Колапсът на фирмените печалби, предизвикан от разпространението на COVOD-19, принуждава
Коментари Харесай

Компаниите осребряват валутните си застраховки

Колапсът на фирмените облаги, провокиран от разпространяването на COVOD-19, принуждава фирмените водачи да орежат всевъзможни несъществени разноски. Някои даже прекратиха предварително валутните си застраховки, с цел да си приберат парите от тях.

Преди вирусът да плъзне по света, доста компании са купили от банките застрахователни договори за хеджиране против съмненията на валутните курсове. Те пазят експортьорите от загуби от повишаването на английския паунд, а вносителите - от поевтиняването му. В момента обаче активността на множеството корпорации е лимитирана до най-малко или е прекъсната изцяло и те на процедура нямат потребност от въпросните съглашения с. Това се отнася в най-голяма степен за обвързваните с ресторантьорския и с хотелския бизнес компании, чиито доставки са блокирани. И въпреки че за предварителното преустановяване на договорите се заплащат комисионни, за сдруженията е доста по-изгодно да си подсигурят спомагателен кеш.

По предписание хеджинговите договори се договарят частно и няма публична информация какъв е броят на анулираните застраховки. Банкер от този бизнес обаче е споделил, че в последните седмици предприемачите ги унищожават "на пожар " и малко компании изявяват предпочитание да подписват нови сходни контракти.

Лука Анесанти - началник на отдела за валутни корпоративни решения за Европа, Близкия изток и Африка в "Номура холдингс " изяснява, че фирмите по предписание са изключително дейни в тази тенденция през първите няколко месеца на годината. Което не се следи сега. Невижданите до момента съмнения на валутния курс на паунда трансфораха доста английски компании в "големите губещи или печеливши " от валутните им застраховки, само че и двете страни са извлекли изгода по разнообразни аргументи.

Резкият срив на британската лира стерлинг през предишния месец, свалил валутата под цена 1.15 щ. $, се оказа спомагателен товар за английските експортьори, които се оказаха освен с канцелирани поръчки, само че и с тлъсти загуби от контрактите, предопределени да защитят бъдещите им доходи в задгранични валути. В този случай положителни облаги осъществят вносителите, които закриват застрахователните си контракти на падежа и прибират извоюваното.

Проблемът на губещите обаче също е бил решен, съгласно Фабио Мейдър - един от двамата валутни шефове на "НатУест маркетс ". Банката е разглеждала всеки обособен случай и е помогнала на потърпевшите си клиенти да предоговорят за бъдеща дата хеджинговите договори, вместо да ги закрият на падежа им. Очевидно, тази тактика е проработила, тъй като от момента на срутва до съвсем 1.14 щ. $, до момента английският паунд укрепна и в следобедната търговия на 8 април се разменяше против 1.2360 щ. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР