, които помагат на хората да оцелеят и да останат

...
, които помагат на хората да оцелеят и да останат
Коментари Харесай

Роботи-герои демонстрират умения на онлайн шоу

, които оказват помощ на хората да оцелеят и да останат в сигурност през последната година, показват своята стойност на годишно ревю на софтуерната промишленост на фона на, която даде нов подтик на бранша на роботиката, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Шоуто на (CES), което се организира онлайн тази година заради международната рецесия, включва оботи, станали „ герои “ за мнозина по време на пандемията на ковид.

Сред тези, които се появяват на виртуалната сцена на CES, са роботи придружители, портиери, готвачи, безпилотни самолети за доставка, медицински асистенти и тези, които се оправят с рисковите задания по саниране на работните места и медицинските заведения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ситуацията с разпространяването на новия ковид в Япония...

Роботите придружители се радват на възходящото търсене през последните месеци, защото блокирането на пандемията ускори проблемите на изолацията, изключително за хората в домовете за възрастни хора.

На фона на строго блокиране поради във Франция, спътникът робот Cutii се трансформира в звезда в домовете, където се грижат за възрастни хора. Cutii, който комбинира детайли от робот за телеприсъствие с образован дигитален помощник, ще бъде част от шоуто тази година след стартирането му на пазара във Франция и маркетинговия подтик в Съединени американски щати. Роботът, създаден във Франция, е основан, с цел да разреши на членовете на фамилията да се записват, както и да помогне на хората да намерят действия като йога или образование по тай чи, персонално или онлайн.

Междувременно няколко изложители, в това число южнокорейският колос LG, ще покажат нова линия дезинфекционни роботи, които са изключително търсени по време на пандемията.

А кой оказва помощ в кухнята? RoboEatz започва своята самостоятелна роботизирана кухненска система с изкуствен интелект, която приготвя, готви и сервира голям брой ястия топла и студена храна от супи до салати. Стартъпът RoboEatz стартира в Латвия и в този момент е със седалище в Канада. RoboEatz възнамерява да пусне личен ресторант в Латвия този месец, когато пуска на пазара в Северна Америка своята кухня „ включи и забрави”.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР