Кои са събитията, личностите, темите, които са развълнували българите най-много

...
Кои са събитията, личностите, темите, които са развълнували българите най-много
Коментари Харесай

Кои са най-търсените от българите думи и имена в Google за 2022 г.?


Кои са събитията, личностите, тематиките, които са развълнували българите най-вече през тази година. През седмицата излезе любопитна статистика по тематиката, пречупена през онлайн пространството – защо най-често българите сме се допитвали до търсачката на.

Търсенията през основна дума най-често са свързани с най-ярките събития – войната в Украйна, Световното състезание по футбол, изборите и ковид. Сред тях е и телевизионното.
За последните 12 месеца най-търсената персона е Владимир Путин, следван от Кралица Елизабет.

Какво сме търсили най-често в Гугъл през 2022 година
Снимка: btvnovinite.bg


Част от тези основни думи и имена на известни персони са употребявани постоянно и в други страни по света. В американските ранглисти водещи са думите: „ Украйна “, „ избори “ и „ кралицата “. Най-търсената персона обаче при тях не е Путин, а артистът Джони Деп. Интересно е също, че преди всичко в общите търсения е играта с букви и думи worldle.

Какво сме търсили най-често в Гугъл през 2022 година
Снимка: btvnovinite.bg


В България най-често задаваните въпроси в Гугъл са: „ Как се гласоподава с машина? “, „ Как да схвана какъв брой ми е пенсията? “, „ Как да ревизира дали съм под карантина “. Много хора са се интересували и от това по какъв начин могат да се отърват от мравки.

Търси ли сме постоянно какъв брой коства един грам злато иколко коства антигенен тест за COVID-19. Също и какъв брой коства едно щраусово яйце и какъв брой коства една крава.

И през 2022 година посредством Гугъл сме търсили и предписания.

Интересното е, че в 10 са напълно солени предписания – за сръбския айвар, лютеницата, кьополу, както и няколко по-малко известните у нас – японски пелмени, пастицио и гръцките макарони с кайма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР