Ние живеем в един свят постфактум от доста време. Подложени

...
Ние живеем в един свят постфактум от доста време. Подложени
Коментари Харесай

Бивш държавен секретар на словашкото МВР: Атентатът е резултат от силно разединеното общество

„ Ние живеем в един свят постфактум от много време. Подложени сме на сериозна акция на агитация, на неистини и от двете страни на бариерата, най-вече от Русия. Във вътрешната политика това също се употребява – и от съпротива, и от обединението. Те употребяват страсти, с цел да повлияят на политиците и това докара и до опита за ликвидиране (бел. ред. на премиера Роберт Фицо). Това си е директен резултат от това разединено общество в Словакия. Намираме се в сериозна обстановка. “

Това сподели в „ Роуминг “ в „ 120 минути “ словашкият политически анализатор Мартин Клус, който е някогашен народен представител от „ Свобода и взаимност “ и държавен секретар на министерството на външните работи на Словакия. 

Какво се знае за стрелеца на Фицо?

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия

„ Фицо се оказа жертва на човек, който явно не е в идеално физическо и психическо положение. Този, който простреля министър-председателя е 71-годишен пенсионер, който естествено не храни топли усеща към господин Фицо и се чака, че е бил част от някаква паравоенна формация преди години. Бил стихотворец, няколко пъти загатва своите убеждения в поезията си. Не можем да открием някакви връзки съответно с опозицията, не сме намерили нещо, което той да желае като смяна в обществото, само че явно атентатът е резултат от мощно разединеното общество, от страстите, които вземат връх в него “, уточни Мартин Клус.

 

Словашкият министър председател беше прострелян на 15 май

По думите на словашкия политически анализатор Словакия е една от най-силно нападаните страни от пропагандните машини. Според Мартин Клус министър председателят Роберт Фицо и неговата партия са се възползвали от пропагандната акция.

„ През 2020 година множеството политически анализатори смятаха, че Фицо и партията му са най-силната съпротива, само че че към този момент са отминали в историята. Когато аз бях част от обединението, имахме 95 места и доведохме до съществени промени в обществото. Само че на държавното управление, което две седмици след пандемията встъпи във власт, 21 март 2020 година, му се постановяваше да вкара извънредно непопулярни ограничения, да ограничи придвижванията на хората. По това време опозицията се възползва за своите цели. Конфликтът в Украйна също докара до напрежение в Словакия. Много хора в обществото смятат, че за войната не са отговорни руснаците, а други сили. С други думи – има съществено въздействие на съветската агитация в страната. Опозицията доста сполучливо употребява тези настроения за своите политически цели и тъкмо по този метод те завоюваха последните парламентарни избори, както и президентските “, разяснява бившият държавен секретар на министерството на външните работи на Словакия. 

Преди дни Белгия заяви, че проверява хипотетична съветска интервенция в предизборната акция за евроизборите

По думите на Клус решението е в диалозите сред ръководещите и опозицията.

„ Все още имам вяра, че може да организираме тази кръгла маса, която да позволи споровете с опозицията. Трябва да се промени политическата среда изключително в този момент, когато става дума за сегашната коалиция, тъй като те са виновни ненапълно за политическата обстановка в Словакия. Надявам се да намерят метод да обсъдят проблемите на обществото с опозицията и да решим нещата, тъй като е с напрежение “, допълни словашкият политически анализатор Мартин Клус.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР