Кои са най-полезните напитки? Със сигурност водата е една от

...
Кои са най-полезните напитки? Със сигурност водата е една от
Коментари Харесай

Най-полезните осем напитки

Кои са най-полезните питиета? Със сигурност водата е една от тях. Тя не може да бъде сменена от никоя друга течност. Водата е най-полезният източник на влага за организма.

Има обаче и други питиета, които обезпечават нужните потребни субстанции на тялото ни. Ето кои са те съгласно списание " Prevention ".

Зелен чай - понижава риска от възникването на остеопороза, рак, сърдечно-съдови болести. В зеления чай се съдържат доста флавоноиди, полифеноли и антиоксиданти. Именно те пазят клетките от нездравословно влияние. Също по този начин обезвреждат свободните радикали. Флуорът в зеления чай укрепва костите и въздейства благотворно на зъбите.

 Мляко

Мляко с ниска масленост - съдържа комплицирани въглехидрати, белтъчини и малко мазнини. Благодарение на комплицираните въглехидрати равнището на захарта в кръвта остава устойчиво. Калцият се усвоява добре посредством и на съществуването на витамин D. Калцият оказва помощ на клетките за изгарянето на мазнините. Ето за какво би трябвало да се употребява от хора, които желаят да понижат тежестта си.

Чай от мента - оказва помощ при стомашни разстройства, усъвършенства храносмилането. Облекчава коликите. Ментата има и противоспазматично деяние. Чаят от мента отстранява болката в мускулите и мускулното напрежение.

 Кафе

Соево мляко - понижава риска от възникването на сърдечно-съдови болести. Хранителните нишки и белтъчини понижават равнището на неприятния холестерол и триглицеридите. Но! Внимание! В соята се съдържат фитоестрогени. Учените допускат, че те са свързани с нараснал риск от рак на гърдата. Затова в случай че имате сходни случаи в фамилията, преди да консумирате соево мляко, се консултирайте с лекаря си.

Какао или парещ шоколад - понижава риска от възникването на сърдечно-съдови болести. Подобрява настроението. Какаото съдържат доста потребни полифеноли. Те пазят клетките от свободните радикали. Употребата на парещ шоколад усилва производството на хормона серотонин, прочут като хормона на щастието.

 Доматен Сок

Сок от боровинки - предотвратява болесттите на венците, оказва помощ в битката с половите инфекции. Но не става въпрос за сока от боровинки, който се продава, защото той съдържа доста захар.

Доматен сок без сол - защищава от доста от формите на рак. Съдържат ликопен в огромна централизация, който понижава риска от възникването на рак на устната празнина, черния дроб, гърдата, белите дробове, стомаха, шийката на матката, правото черво. Ликопенът пази сърцето от въздействието на свободните радикали.

Портокалов сок - съдържа витамин С, който защищава от доста болести. Портокаловият сок е източник на фолиева киселина, доста потребна за бременните дами. Фолиевата киселина предотвратява недостатъци в развиването на плода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР