Кои бяха най-значимите космически събития през изминалата 2017 г. –

...
Кои бяха най-значимите космически събития през изминалата 2017 г. –
Коментари Харесай

Кои бяха най-значимите космически събития през изминалата година

Кои бяха най-значимите галактически събития през миналата 2017 година – на този въпрос отговори специалистът Тихомир Димитров в студиото на „ Тази сутрин”.

„ Едно от тях беше приключването на живота на апарата „ Касини”, който беше цели 13 години към Сатурн”, сподели той.

Всеки галактически уред има резервоари с гориво, които имат тъкмо избран живот. „ Горивото на „ Касини” завърши и, с цел да бъде по-пълноценен полета, трябваше да бъде въведен следено в атмосферата на Сатурн и да даде на човечеството скъпи познания за шестата планета”, разяснява Димитров.

Тази задача донесе нови знания за пръстените на шестата планета, атмосферата ѝ и вътрешността на планетата. „ Открихме и доста луни на Сатурн. Титан е забавен с това, че има езера от етан и метан – това е място, на което може да има другоземен живот”, разпалено изясни Димитров.

По мотив последните мнения на американския президент Доналд Тръмп, че НАСА би трябвало да се насочи още веднъж към луната, Димитров съобщи, че би трябвало да сме ориентирани общо към Космоса.

„ Трябва да посетим и Луната още веднъж, и да отидем до Марс. Изследването на Космоса движи човечеството напред”, добави той.

„ Досега в Космоса са ходили единствено към 550 души, а доста хора желаят да отидат. Ракетите на компанията „ Спейс екс” са значими, тъй като в случай че можем да ги приземяваме, те стават по-евтини за нас и по този начин можем да ги преизползваме”, добави Димитров.

Той предвижда, че в идващите 15-20 години пътуването в космоса ще стане налично за всички, а човешки крайник ще стъпи на Марс напълно скоро – след 2020 година

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР