Когато Великобритания напусне Европейския съюз, едно поле в германската провинция

...
Когато Великобритания напусне Европейския съюз, едно поле в германската провинция
Коментари Харесай

Село в Германия става нов географски център на ЕС след Брекзит

Когато Англия напусне Европейския съюз, едно поле в немската провинция Бавария ще стане дословният център на общността. Това ще се случи поради географското изместване вследствие на Брекзит. Ето за какво 80-те поданици на село Гадхайм се радват на напускането на Англия и вършат проекти за по-късно. Разказва кореспондентът ни Мария Стоянова.


И в случай че тази седмица още веднъж нищо не стане с Брекзит, и в края на юни също, и в края на годината още няма изясненост, и даже по-късно, тогава в Гадхайм ще престанат да наблюдават с напрежение дебатите в английския парламент.

Тогава ще им остане единствено пилонът, който са си сложили и знамето на Европейския съюз, което кметът издига. Надеждата обаче умира последна.
Юрген Гьотц, кмет на Гадхайм: По въпроса с Брекзит, от една страна е тъпо, че институция като Европейски Съюз ще бъде доста отслабена от излизането на Англия. В продължение на 70 години Европейският съюз ни подсигурява мир, независимост и богатство. От друга страна, за нас е добре, че тъкмо тук ще се падне центърът на Европа, което ние постоянно сме знаели.
Изчисленията за географския център се вършат във Франция от тамошния Национален географски институт. Туристическият резултат към този момент е калкулиран от всичките 80 поданици на Гадхайм.
Барбара Депа, локален гражданин: Може би ще дойдат хора на екскурзия, ще прекарат при нас един следобед.

Друг гражданин на Гадхайм към този момент е предложил Тереза Мей за почетен жител. Сега чакат Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР